Díky dnešní době, kdy se dává přednost kariéře a dítě se odsouvá na později, přichází babičkovský věk o něco později než dřív. Už dávno se generace nerovná dvaceti rokům.

Vzpomeňte na babičku podle předlohy Boženy Němcové. Stařenka s tuhým kořínkem a padesáti pěti lety na krku měla dlouhé bílé vlasy, tvář ošlehanou životem a zkušenostmi a čtyři poslední zuby. Tak dnešní ženy vypadat nechtějí.

Urputná snaha zadržet běh času a oddálit stáří často končí nezdarem. Přitom se nabízí tolik způsobů, jak být vitální a zdravou ženou na prahu padesátky.

Pravidelnost

Už v mládí, kdy se poprvé setkáváte s pečující kosmetikou, je dobré osvojit si pravidla, co je pro vaši pleť nejlepší. Dostatečně ji hydratovat, masírovat a hýčkat. Drahé krémy, které si pořídíte na poslední chvíli jako záchranu, nevynahradí roky zanedbané péče. Ať je vám dvacet nebo pětatřicet, nikdy není pozdě na začátek.

Ve stínu

Opálená kůže je sexy. Jestli si nedokážete představit léto bez slunění, pořiďte si železnou zásobu kvalitní opalovací kosmetiky, která vás ochrání před spálením a melanomy.

Krása na talíři

Víc než kdy jindy se řeší zdravé stravování. Jako by byl zeleninový salát ze špenátu, avokáda a červené řepy lékem na všechno. I na vrásky a zašedlou kůži bez života. Chlebem s pomazánkovým máslem si krásu nepřičarujete. Na to jsou tu zdravé tuky z ryb a ořechů a kopce ovoce a zeleniny.

Nohy nahoru a klid

Stres je spouštěčem mnoha negativních procesů v těle. A vliv na vzhled patří mezi ty nejzásadnější. Mějte na paměti, že odpočinek je důležitý, tělo se může zregenerovat a nabrat nové síly.

Spasitelé

Pro každou ženu existuje záchrana v podobě plastické chirurgie. Je drahá, je invazivní, je s riziky. Svěřujete svůj vzhled do rukou člověka, který může nadobro změnit výraz v obličeji a pohrát si s proporcemi vaší tváře. Takové zákroky by měly být řešením v momentě, kdy jste vyčerpala všechny možnosti, jak se dát do kupy svépomocí. Niťový lifting, mezonitě, plazmalifting nebo čarování s kyselinou hyaluronovou už dnes patří mezi téměř běžné procedury.

V galerii je třicítka vitálních padesátnic ze všech koutů světa. Někdy stačí úsměv.