Nereálné vzory

S přibývajícím věkem mají ženy tendence pozorovat se a upozorňovat na každou novou vrásku a šedivý vlas. Na druhé straně stojí hvězdy z červeného koberce, které sice překročily padesátku, ale vypadají minimálně o dekádu mladší. Halle Berry, Jennifer Aniston nebo Sandra Bullock matou svým vzhledem a pro obyčejné smrtelnice nejsou tím nejlepším barometrem, jak poměřit přirozenou krásu.

Jsou známé jen z filmů nebo slavnostních ceremoniálů. Vypadají fantasticky. Když zrovna nenatáčí filmový trhák, sluní se v celebritami milovaném letovisku Cabo San Lucas nebo na terase svých luxusních vil, nakupují, sportují pod dohledem těch nejlepších osobních trenérů a podstupují drobné zákroky, aby se na nich nepodepsal nelítostný zub času. Pohoda mezi plážovým lehátkem a podložkou na jógu člověku moc vrásek nenadělá.

Změna mysli

S příchodem padesátých narozenin víc než kvalitní kosmetiku a dobrého dermatologa potřebují ženy získat zpátky své ztracené sebevědomí. Věk, kdy se většina žen stane babičkou a ocitne se před branami důchodu, není důvodem k rezignaci na život.

  • Rozhýbejte se - dynamická chůze s holemi, jóga, jízda na kole, plavání. Postava bez pohybu začne chřadnout, zadek placatět a nohy otékat.
  • Změňte šatník - zbavte se potisků, křiklavých barev, zdobení a třpytu a vyměňte je za nadčasové kabáty, kalhoty nad kotníky a kožené mokasíny. V padesáti byste měla přesně vědět, co vám sedne.
  • Vyřaďte čas pro sebe - udělejte si chvilku na sklenici vína a knížku, na manikúru, kadeřníka, dlouhý telefonát s kamarádkou i nákupy. Spěch se nenosí!
  • Přiznejte se - nenechte se počtem svíček omezovat, ale chovejte se úměrně svému věku. Místo barů volte divadla a galerie, dovolené v Kazachstánu na vlastní pěst vyměňte za pohodovu poznávačku Portugalska.
  • Nastavte hranice - děti, manžel, kolegové v práci - ti všichni po vás dlouhé roky něco chtěli. Naučte se, že "NE" je přijatelná odpověď.
  • Rozhlédněte se - pusťte do svého života nové lidi, muže i ženy. Jsou všude kolem vás, stačí jen zapříst hovor.
  • Splňte si sny - před padesátkou jste se věnovala dětem a teď máte pocit, že už je pozdě? Na sny je čas vždycky. Skočte padákem, pořiďte si luxusní kabelku, vydejte kuchařku nebo si nechte udělat střízlivé tetování. Cokoliv.
  • Vnímejte to po svém - zapomeňte na to, že by váš věk měl být v životě nějakým mezníkem. Žijte dál. Užívejte si pohodu, rodinu i sex.
  • Nevzdalujte se - rodina a práce pro vás byla dlouhé roky vším a nebylo by fér, aby pocítili rapidní změny, které ve svém životě podnikáte. Stále buďte vřelá a milující.
  • Nezanedbávejte prevenci - zdraví není radno podceňovat, a tak se nechávejte pravidelně proklepnout, zaměřte se na drobné anomálie, bulky, občasné bolesti a nepohodlí.