Erin se narodila 5. února 1980 do židovské rodiny nadšených sportovců. Už v útlém věku si vyvinula velmi kladný vztah ke sportu, který se však postupem věku rozvíjel až do fanatismu. V týmu nepatřila sice k nejlepším, zato byla ze všech nejvytrvalejší. Nespokojila se s běžným tréninkem, tvrdě trénovala dál, osvojila si dril a tréninku věnovala běžně i tři hodiny denně.

Na Erinině sportovních ambicích se významně podílela její matka, která ji systematicky a cílevědomě vedla ke kariéře sportovkyně. Erin stejně tak, jako její matka zcela propadla běhu. Během trávila několik hodin denně, byla schopna uběhnout velké vzdálenosti na jeden zátah.

Úspěch ve sportu a kulturistice si však vyžádal svou daň. Erin si sama uvědomila, že tuto posedlost sportem už sama nezvládá a potřebuje odbornou pomoc. Proto také zveřejnila svůj příběh. Ukočírovat takto tvrdě zajetý dril a životní styl, to bude teprve běh na dlouhou trať.

Erin by ráda ve svých 39 letech založila rodinu, ale je fyzicky i mentálně naprogramovaná na fyzické zatížení. Její přetrénované tělo „žensky“ nefunguje. Erin přestala menstruovat, objevily se kožní problémy a vypadávání vlasů. V jejím těle snad neproudí ani gram tuku, nelze se divit, že správně nefungují ani fyziologické procesy.