Ženy jsou předurčeny k nespokojenosti s vlastním vzhledem. Jedné se nelíbí kulatý obličej a buclaté tváře, druhé špičatá brada, další široký nos a vysoké čelo. Obočí se často opomíjí. Neprávem. Jeho tvar dokáže divy a zakryje mnohé nedostatky. Vzpomeňte si na Cher, která svým překvapeným výrazem děsí už několik let.

Stačí pár kosmetických vychytávek a šikovné ruce, nic víc.

Cesta za hezkým obočím začíná v drogerii u regálu s tužkami. S černými oblouky a platinovým přelivem moc parády nenaděláte. Naštěstí je dnes škála odstínů vcelku široká a vybere si každý. Barevné extrémy nejsou v kurzu, pátrejte po odstínu, který nejlépe odpovídá původní barvě vašich vlasů. Od té se odvíjí i vaše oči a kůže. Jen tak budete působit přirozeně.

Doma bude pokračovat čarování s tužkou. Přiložte ji paralelně k nosu. Tam, kde se dotýká vnitřního konce obočí, by mělo ve skutečnosti začínat. Poté tužku nakloňte tak, aby vedla od nosní dírky přes vnější koutek oka. V místě, kde protíná oblouk, by měl končit.

Mezi vyznačenými body vytvořte dva stejné oblouky. A pak už si jen hrajte se šířkou. Pinzeta se často bere na lehkou váhu. Musí mít sešikmené konce, aby při vytrhávání dokonale přilnuly na kůži. Stisk obou ramen pinzety by měl být pevný a bez mezer, jinak hrozí mnohem bolestivější proces, protože některé chloupky by unikly. Po útrpném vytrhávání nechte kůži odpočinout.

Jakmile se zotaví, přivolejte tužku zpět a linii obočí zvýrazněte. Krátkými tahy obtahujte, není třeba dbát na jednolitou barvu. Takovou práci zastanou stíny. Při jejich výběru se opět držte zpátky a vybírejte tón v tónu. Drobným štětečkem nanášejte po celé délce jemný prášek a tvořte tak přirozený podklad.

Kdo chce o něco dramatičtější vzhled, může použít gelové pero na obočí. Kopírujte a zvýrazňujte jednotlivé chloupky tak, aby obočí nevypadalo po zásahu tužky a stínů příliš monoliticky.

Posledním nepostradatelným pomocníkem jsou dvě šikovné ruce, bez kterých jen těžko dojdete ke zdárnému konci. A pokud se na to necítíte, kosmetických studií, kde vám rádi poradí, je jako hub po dešti.

V galerii najdete netradiční postup, jak na úpravu obočí krok za krokem.