At´už je vaším cílem pracovat s fotografy, modelkami, módními návrháři, herci nebo jen zkrášlovat nevěsty v jejich významný den, vždy budou na světě existovat lidé, kteří budou potřebovat služby profesionálních vizážistů. Výsledek jejich kouzel můžeme obdivovat na stránkách milionů magazínů, billboardů, plakátů, kalendářů, CD obalů i fotografií na webových stránkách. Nicméně za jakýmkoliv úspěchem stojí nutnost kvalitního vzdělání, přípravy a praxe.

Míša Wostlová (na snímku první zleva), modelka a 1.vicemis 2004 je příkladem modelky, která myslí na zadní vrátka. Svět make-upu je úzce spojen s modeligem a proto vizážistika pro ni byla jasná volba. „Být modelkou jsem si přála moc, jako každá malá holka. Být druhá v soutěži krásy, bylo pro mě moc příjemné, ale nijak důležité," prozradila Míša, která si nedávno udělala rekvalifikační make up kurz v SURFACE profesinální škole líčení a při té příležitosti nám odpověděla na pár otázek:

Míšo, jaké to je stát se profesionální vizážistkou?

Skvělé, moc mě to baví. Zatím líčím jen kamarády nebo ze známosti, jako přivýdělek. Je to skvělá flexibilní práce, kterou můžete dělat při studiu i při zaměstnání.

Jak probíhal kurz?

Bylo pro mě ctí, že mě učil Pavel Bauer, který je jedním z nejlepších vizážistů v České republice. Díky němu jsem pronikla do světa make upu. Velká část kurzu se věnovala praktické části, což je skvělé pro začínající vizážisty, protože se zdokonalíte jen a jen praxí a musíme se takzvaně „vymalovat“.

Když sis kurz dělala, překvapily tě různé vychytávky, které si do té doby nevěděla?

Jednoznačně. Moc mě překvapilo stínování. Do té doby jsem si na obličej nanesla make up a zdravíčka a myslela jsem si, že je to tak správně.

Už si tedy líčila modelky na přehlídku či focení?

Ano, protože díky práci modelky jsem si udělala hodně kontaktů, tak se mi lidi často sami ozvou, že potřebují modelku nalíčit.

Je důležité být krásná?

Myslím, že je to asi důležité pro každého. Každý je krásný jinak a můžu být krásná pro někoho a ošklivá pro druhého. Myslím si, že je příjemné vypadat dobře, ale nikdy jsem to nepovažovala za nějakou svou velkou přednost. Za důležité naopak považuji to, aby se žena uměla sama upravit a nalíčit.

SURFACE professional make up school je přední školou v oblasti líčení. Věříme, že váš úspěch je vyjádřením i našeho úspěchu. A proto vám umožníme získat nezbytné znalosti k tomu, abyste se mohli uplatnit na profesionální úrovni. Nejlepší vižážisté na českém trhu vám prozradí všechna tajemství k tomu, abyste se stali úspěšnými ve vašem vytouženém zaměstnání, které vám přinese i zajímavý profit. Umožníme vám praktické tipy, které vás připraví na profesioální dráhu vizážisty tak, aby vaše práce plnohodnotně reprezentovala i naši školu

Rekvalifikační kurz je určen všem, kteří se chtějí stát profesionálím vizážistou. Není nutné poředchozího vzdělání v tomto oboru. Díky kurzu získáte znalosti a dovednosti od základů až po nejpokročilejší techniky od nejlepších vizážistů z České republiky. Velký prostor se věnuje i praktické části. Po úspěšném dokončení tohoto základního kurzu získáte certifikát akreditovaný MŠMT ČR. Nejlepším studentům nabízíme možnost budoucí spolupráce a uplatnění v oboru.

V komplexu Surface profesionální školy líčení se nachází i fotografický ateliér, který nabízí tvorbu portfólií jak vizážistům, tak i kadeřníkům.

Na své si přijdou i zkušení vizážisté, kteří si chtějí obohatit zkušenosti. Surface nabízí photography make up kurz, fashion make up a další.

Více informací naleznete na www.surfacemakeup.cz