Nejprve musíme dobře znát svůj typ pleti a problém, který chceme řešit. Čím je diagnóza pleti přesnější, tím vyšší je pravděpodobnost, že zvolíme přípravek, který nám bude nejenom pocitově vyhovovat, ale zaručí i požadovaný účinek.

Podle čeho se pozná normální pleť a nemají náhodou normální pleť jenom modelky?

Omyl! Normální pleť může mít každá z vás. Pokud vidíte, že středové partie vašeho obličeje – známé také jako zóna T – jsou spíše mastnější, zatímco tváře jsou jenom o něco málo sušší, pak je vaše pleť normální. U normálního typu je totiž rozdíl mezi T zónou a partií tváří docela nenápadný. To zařídila sama příroda. Na místech jako čelo, nos a brada, která jsou nejvíce vystavena sluníčku a nepříznivým povětrnostním vlivům, jsou mazové žlázy rozmístěny o něco hustěji, produkují zde více tuku, a tím naši pleť částečně chrání. Takhle ve skutečnosti vypadá pleť normální.

A co smíšená pleť, jak ji poznáme?

Pokud vidíme, že máme mastné čelo, ale také nos i bradu, zatímco tváře zůstávají výrazně sušší, pak je naše pleť smíšená. Ta se však nejčastěji vyskytuje u mladších dívek. Vidíme, že střední partie bývají natolik promaštěné, že se na nich často tvoří i pupínky a uhry, zatímco tváře zůstávají jemné a dost suché. V pozdějším věku však většinou přechází smíšená pleť k normálnímu typu.

Jak o pleť pečovat?

Ryor vytvořil unikátní řadu vhodnou přímo pro normální a smíšenou pleť. Řada má název Normální a smíšená pleť. Všechny přípravky obsahují vysoké procento antioxidantů, které posilují odolnost pleti před působením volných radikálů a jsou vhodné pro všechny věkové kategorie.

Řada obsahuje celkem 6 produktů včetně hydratačních přípravků, např.Hydratační krém s 24hodinovým účinkem nebo Výživný krém s ceramidy, a přípravků pro regeneraci pleti, např. Výživný krém s měsíčkovým olejem nebo Výživný krém s klíčkovým olejem.

Zajímavé jsou přípravky s obsahem látky z vinné révy. Resveratrol chrání buňky před stárnutím a před poškozením způsobeným UVB zářením.
Denní krém s extraktem z bílých hroznů
Noční krém s extraktem z červených hroznů

Nevíte, jaký je váš typ pleti a jak o svou pleť pečovat? Napište nám do on-line kosmetické poradny na našem kosmetickém blogu www.mujryor.cz
Více informací na www.ryor.cz