Obrátit se můžete na lékaře, fyzioterapeuta nebo osobního trenéra ve fitcentru, kde už v současné době bývají podobné služby v nabídce. Mnohdy odborník přesně pojmenuje, co jste ve snaze zhubnout dosud dělala špatně. Připravte se na to, že pokud nepatříte mezi vyloženě sportovní typy, ortel nebude moc lichotivý. To může vaši motivaci ale jedině zvýšit.

Jak probíhá měření?

Odborník si vás nejdřív změří a zváží. Následně proběhne takzvaný kineziologický rozbor, během kterého se přesně zjistí, jaké skupiny svalů jsou ochablé či zkrácené. Okamžitě tak budete vědět, jaké máte držení těla, a upozorní na zlozvyky – nošení kabelky na jedné straně, sedavé zaměstnání nebo nošení nevhodné obuvi.

Stroj najde vaši ideální hmotnost

Dále přijdou na řadu strojová měření. Například ve fitcentru můžete narazit na přístroj podobný osobní váze, která má několik dalších senzorů. Chvíli postojíte a mašinka vyplivne výsledek – údaje o rozložení tuku v těle nebo ideální váhu.

Na základě všech těchto nových poznatků si sama nebo za pomoci trenéra a výživového poradce lépe určíte svůj cíl. Už jen informace o tom, kolik kalorií jste schopna spálit, vám pomůže vyhodnotit, jak se stravovat. Tělo navíc nebudete zbytečně ruinovat na přístrojích, které ničemu nepomůžou.

Kde se nechat změřit a kolik to stojí?

Tyto služby by vám mělo poskytnout na vyžádání každé fitness centrum, kde je možnost využít osobního trenéra. Cena se pohybuje mezi 1 000 až 3 000 Kč. Pokud se rozhodnete navštívit lékaře specialistu, záleží na tom, zda má smlouvu s vaší pojišťovnou. Ceny vyšetření jsou pak v každé ordinaci individuální.

Mohlo by vás také zajímat: Diety slavných, které určitě nezkoušejte!