Konec výmluvám! Snídat by se mělo, to je už všeobecně známé pravidlo správného stravování. Inspirujte se našimi recepty a připravte si snídani do krabičky.
Kaše s jahodami
PŘÍPRAVA 40 MINUT, VAŘENÍ 3 MINUTY 1 porce: 1 725 kJ, bílkoviny: 16 g, sacharidy: 70 g, tuky: 7,8 g
Suroviny pro 1 osobu:
2 dl polotučného mléka
100 g očištěných jahod
60 g ovesných vloček
50 g oloupaného kiwi
8 g dia cukru (nekalorického)
měsíčky řapíkatého celeru
Postup:
1. Vločky namočíme na 30 minut do vody a necháme je nabobtnat. Vodu slijeme, vločky nasypeme do kastrůlku a zalijeme je polotučným mlékem. Za stálého míchání zvolna přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty, dokud kaše nezhoustne.
2. Jahody a kiwi nakrájíme na kousky a poprášíme cukrem.
3. Ovesnou kaši nalijeme do misky, přidáme oslazené ovoce, lehce promícháme a podle chuti povrch posypeme měsíčky řapíkatého celeru.