Sklony k obezitě má v genech. S výrazným nárůstem váhy se potýkala už od mládí, v dalších letech vyzkoušela všechny možné diety nebo prášky na hubnutí. Pokud se jí podařilo něco shodit, za chvíli měla kila zpět, a ještě nějaké navíc. V podobném bludném kruhu vězí velká část těch, kteří se snaží zhubnout. Lynne přiznává, že si za vše mohla tak trochu sama, protože nevydržela dlouhodobě dodržovat správnou životosprávu. Navíc milovala kaloricky vydatné mražené potraviny a hotovky, naopak ovoce a zeleniny se nedokázala ani dotknout.

Zdravotní problémy se ale stupňovaly a zoufalá Lynne nakonec zvažovala, že podstoupí poměrně radikální operaci, při níž jí lékaři zmenší žaludek. Pak ale její maminka v televizi náhodou zahlédla pořad o hypnoterapii a Lynne se rozhodla, že to zkusí. A výsledky předčily její očekávání. Šlo přitom o velmi jednoduchý postup, při němž nebyly nutné drastické hladovky ani řezy skalpelem.

Odborník ji uvedl do stavu hypnózy, v níž "přeprogramoval" její mozek na zdravou životosprávu. Když Lynne procitla, mražených pokrmů se ani nedotkla, naopak zbožňovala ovoce a zeleninu. Když k tomu přidala zvýšený pohyb, kila šla dolů tak rychle, jak to nikdy v životě nezažila.

Za rok zhubla polovinu své váhy, tedy zhruba 50 kilogramů a stal se z ní nový člověk. "Nyní můžu dělat tolik věcí, co jsem předtím nemohla. Navíc se mi váhu daří bez problémů držet, kila se nevracejí," libuje si Lynne. Venčení pejska je pro ni už radostí, stejně jako slunění u bazénu, kde se už nestydí vystavit tělo v plavkách. "Jsem překvapená, kolik mám teď energie. Nikdy bych nevěřila, že je taková proměna možná, ale mně se povedla," loučí se Lynne.