Netradiční snídaně: Tuňákové palačinky

Netradiční snídaně: Tuňákové palačinky

Vynikající tuňákové palačinky si můžete připravit o víkendu, ale i ve všední den. Běžně se palačinky připravují z mouky. V tomto receptu jsou ale použity ovesné vločky, protože mají nižší glykemický index než mouka a lépe udrží stabilní hladinu krevního cukru. Recept je vyvážený i z hlediska tuků, takže cholesterol zůstává pod kontrolou. Palačinky si můžete připravit také dopředu a nechat v lednici uležet a ráno jen zabalit s sebou.

Co budete potřebovat na palačinky pro 4 osoby:

• 140 g mletých ovesných vloček
• 250 ml polotučného mléka
• 2 vejce
• sůl
• rostlinný olej

Náplň:

• 160g konzerva tuňáka Calvo ve vlastní šťávě
• 1 ledový salát
• 200 ml bílého jogurtu
• 1 menší cibule
• ½ sklenice sterilované kukuřice
• 2 lžíce sekaných vlašských ořechů
• 2 lžíce sušených brusinek
• 1 polévková lžíce dijonské hořčice
• citrónová šťáva nebo ocet Balsamico di Modena
• zeleninové koření nebo koření na ryby
• pepř

Postup:

Cibuli a salát nakrájíme na drobné kousky a promícháme s ostatními ingrediencemi na náplň. Směs dochutíme podle potřeby a uložíme stranou, aby měla pokojovou teplotu.

V mléce rozmícháme vločky, vejce, přidáme špetku soli a necháme chvíli odležet, aby vločky nasály tekutinu. Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme palačinky z obou stran. Každou palačinku naplníme tuňákovou směsí, srolujeme do rolky a podáváme se zbytkem nakrájeného salátu.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek