Stále dokola

Jakmile jednou zkusíte gelové nehty, pravděpodobně se jich už nikdy nebudete chtít vzdát. Dokonale hladké, lesklé a každý den perfektně upravené. Jakmile začnou po dvou až třech týdnech odrůstat, naběhnete do kosmetického salonu, necháte zabrousit, vyberete barvu, motiv a zdobení a necháte manikérku pracovat. O stavu svých přírodních nehtů nebudete mít ani tušení.

Skutečnost

Skutečná kondice přírodních nehtů může nemile překvapit. Permanentní styk s několika vrstvami gelu a necitlivé obrušování jim moc nesvědčí. Dost možná zjistíte, že se pod gelovkami skrývají hodně poničené a narušené nehty, které jsou na hony vzdálené precizní manikúře.

Probíhají-li v těle zánětlivé procesy, projeví se právě zhoršeným stavem zubů, vlasů nebo nehtů. Pokud jsou tedy dlouhodobě skryté pod gelem, můžete snadno přehlédnout a zanedbat z ačátek vleklé nemoci.

  • bledé nehty značí chudokrevnost a podstav červených krvinek v těle
  • nažloutlé nehty upozorňují na přetížení organismu a špatnou práci jater
  • podélné rýhy jsou spojovány s dlouhodobým nedostatkem hydratace a tekutin (přímá cesta ke špatnému prokrvování organismu)
  • příčné rýhy bývají znakem nedostatečného příjmu vitamínů z potravin a začínající dny
  • bílé skvrnky se objevují při deficitu kalcia, bílkovin a zinku
  • barevné mapky přímo na nehtech, pod nimi nebo kolem jsou většinou projevem plísně, která se vytvořila v neprodyšném prostředí pod gelem

Náprava

Nehty si budou nárokovat spoustu vašeho času, než se dostanou do původní formy. Zásobte se dostatečným množstvím vazelíny, vitamínu H a odhodláním upravit jídelníček tak, abyste do těla dostala co nejrychleji potřebné živiny. Zaměřte se na zvýšený příjem bílkovin a zdravých tuků.