Holí se 60 % žen

Zatímco ještě před patnácti lety mohly být chlupy považovány za znak náruživosti, dnes patří neoholené nohy nebo podpaží k velkým prohřeškům. Podle zpráv ČTK se holí zejména mladší ženy. Například v kategorii od 20 do 24 let se vyholuje 71 procent dotázaných, od 25 do 34 let 58 procent a zvyk se začíná prosazovat i mezi nejmladší kategorií od 15 do 19 let – zde se holí 52 procent dotázaných. Pouze nejstarší kategorie zůstává módou kůže bez chloupků nedotčena – od 65 let se vyholují jen dvě procenta žen!

Jaké jsou metody holení?

1. Depilace ve sprše

Nejrůznější metody depilace nebo epilace se již staly přirozenou součástí péče o krásu. Záleží už jen na nás, jaký způsob odstranění chloupků z nohou, podpaží, intimních míst nebo obličeje zvolíme. Většina žen používá při holení doma depilační metody. Jsou rychlé, levné a nebolestivé. Chloupek odstraníme pod pokožkou, takže v ní kořínek zůstává. Depilační holení funguje okamžitě, ovšem za 2 až 3 dny se chloupky objeví znovu.

2. Epilace

Díky metodě epilace je možné odstranit chloupek i s kořínkem, a tak jde o metodu velmi důkladnou, která je časově náročnější a především poměrně bolestivá. Téměř dokonale hladká pleť by vám ale mohla být odměnou až na šest týdnů. Nový chloupek vyrůstá zpravidla podle intenzity růstu, většinou tomu bývá za dva až tři týdny. Bolestivost epilace se odvíjí od metody, kterou k odstranění chloupků zvolíme.

3. Holení krémem

Depilační krémy, které se používají na odstranění nežádoucích chloupků, obsahují chemické látky, které je oslabují u povrchu kůže. Po určité době působení krému je pak možné chloupky jednoduše setřít speciální špachtlí přiloženou většinou v balení krému. Je dobré krém předem vyzkoušet na malé ploše před vlastní aplikací, abyste se ujistila, že vám nezpůsobuje podráždění kůže nebo alergickou reakci.

4. Epilační strojek

Holení epilačním strojkem představuje jednu z poměrně bolestivých metod epilace. Strojek vám pomůže zbavit se chloupků i s kořínky, takže hladká pokožka vám může zůstat i 3 týdny. Bolest při epilaci je možné zmírnit tím, že před výkonem přiložíte na kůži led, který ji znecitliví a bolest zmírní. Kromě epilačního strojku je možné i zkusit epilaci pěnovou, která ale o moc méně nepříjemná také není.

Informace na internetu:

  • www.cukrovapasta.cz
  • www.depilace.cz
  • www.laserplastic.cz

O výhodách a nevýhodách jednotlivých metod holení a o dalších z nich si povíme již za týden!