Mateří kašička

Podle nejnovějších výzkumů je mateří kašička nejúčinnější přírodní látkou, která dokáže bojovat proti vráskám a stárnutí pleti. Hloubkově ji vyživuje, zadržuje vodu, pokožku vyhlazuje a zjemňuje a také odstraňuje vrásky. Mateří kašička je mimořádně bohatá na vitaminy, bílkoviny a aminokyseliny. Obsahuje celý komplex vitaminů B, minerální látky, vitaminy A, C, D a E, enzymy, 18 různých aminokyselin a látky zabraňující rozmnožování bakterií a virů. Můžete ji užívat vnitřně, anebo na pleť ve formě krému.

Propolis

Propolis, zvaný také včelí tmel, znali již egyptští faraónové. Jde totiž o směs látek, která obsahuje vysoké množství vosku, pryskyřic, balzámů, pylu a éterických olejů. Masti z propolis jsou známy svým antibakteriálním a desinfekčním účinkem, používají se na hnisavé rány, řezné a bodné rány. Hojí čerstvé jizvy, jsou vhodné na ekzémy, hnisavé vředy, plísně, omrzliny, plísně a nejrůznější kožní onemocnění. Rozhodně se vyplatí mít propolisovou mast v lékárničce – léčivé vlastnosti totiž neztrácí ani stářím!

Apsin

Apsin neboli včelí jed, je další z věcí, který se také vyplatí mít doma, zvlášť pokud trpíte na bolesti svalů, kloubů, revmatismus, záněty nervů. Velmi dobře totiž na tyto problémy pomáhá.