Nehty v hlavní roli

Péče o nehty je stejně důležitá jako o zbytek těla, jen mnohem častěji podléhají zkrášlování a zdobení. Způsobů, jak vykouknout z davu a zaujmout nápaditou manikúrou, je několik. Sázíte na francouzskou klasiku, rudé gelovky nebo trendy záležitost posledních týdnů – bonbónková manikúra?

Chci je všechny

Rozhodovací martirium v kosmetickém salonu, jakou barvu pro své drápky pro tentokrát zvolíte, nechte plavat. Díky „skittles manicure“ si můžete vybrat několik odstínů a každý nehet bude hrát jinou barvou. Existuje jen jedno pravidlo. Nehty musí ladit a barvy být ze stejné kategorie, např. pastelové, s kovovým leskem nebo s olivovým podkladem. Kontrasty nejsou žádoucí a kombinace černé a bílé má s tímto trendem pramálo společného. Barevná paleta může být na rukách stejná nebo využijte všech deset prstů pro jedno zajímavé dílo.

Krok zpátky

Nemusíte se bát, že by pastelové barvy působily dětinsky. I když manikúra jasně odkazuje na bonbonky pro děti, vaše nehty mohou odkazovat na fantazii a neskrývanou hravost. Konečně se pro všechny ty laky, které se vám v koupelně už skoro nevejdou do skříňky s kosmetikou, najde smysluplné využití.

Lak můžete nanést na ošetřené a „nahé nehty“ nebo se rozhodnout pro gelové drápky a vrstvu shellacu. Záleží jen na tom, jak často vás jímá barevné mámení.

A zase ta rutina

Každý trend bude vypadat směšně, když se budete snažit lakem zakrýt zničené nehty, které volají spíš než po barevném přelivu po pravidelné péči. Ani více vrstev nezakryje nerovnosti a roztřepené konce. Jen tak oddálíte vleklé problémy, které se na vás časem stejně navalí.

Zábaly zjemní celé ruce a dodají nehtům v co možná nejrychlejším čase potřebnou výživu.

Klasika: Na ruce naneste silnou vrstvu vazelíny nebo hydratačního krému, vložte je do igelitového sáčku, převažte gumičkou a nechte minimálně půl hodiny odpočívat (ideálně přes noc). Po proceduře dřevěnou špachtlí zatlačte nehtovou kůžičku a pečlivě zapilujte.

Citronová koupel: Do misky s teplou vodou vymačkejte šťávu z jednoho citronu a do nálevu ponořte na půl hodinky celé ruce až po zápěstí. Nehty se zjemní a ztratí nezdravě vypadající nažloutlou barvu nebo skvrnky.

S vůní medu: Smíchejte stejné množství tekutého medu (zcukernatělý med stačí na pár minut postavit ve sklenice do horké vodní lázně) a olivového oleje. Ruce zabalte do sáčku a prohřátého ručníku. 30 minut odpočinku bude stačit.

V bohaté galerii najdete inspiraci, jak své nehty pomocí barev probudit k životu a nenudit.