V zákulisí proslulého týdne módy „Paris Fashion Week“ odtajnil vlasový stylista Sam McKnight několik návodů, jak vytvořit trendové účesy, mezi jinými i lehce rebelský model „Vše zabaleno“.

Vše zabaleno

Nezbedný drdol se zábavnými detaily je inspirovaný starým Egyptem. Přinášíme návod pro vás nebo vašeho kadeřníka.

Jak tento účes vytvořit?

  1. Základem účesu jsou čisté, právě umyté a do sucha vysušené vlasy ošetřené pěnovým tužidlem a vyfénované opačným směrem pryč od obličeje. „Struktura vlasů by neměla být příliš uhlazená,“ říká Sam.
  2. Potom Sam vykartáčoval pramen ze spodní části vlasů, rozdělených pěšinkou, nízko přes čelo kolem hlavy sledujíce linii vlasů a uchytil jej sponkami v kontrastním odstínu s barvou vlasů každé dívky.
  3. Následně za pomoci vlásenek upevnil na temeno hlavy molitanovou vycpávku do drdolu, aby prodloužil tvar účesu a dodal mu dodatečnou výšku. Pak pokračoval s jednotlivými prameny vlasů, které v rozestupech sedmi až deseti centimetrů obtáčel kolem hlavy a připevňoval sponkami, aby pokryl a zamaskoval vycpávku. „Tento účes by neměl vypadat příliš uhlazeně,“ říká Sam a přitom vyčesává jednotlivé vlasy, aby vytvořil nepatrně rozcuchaný vzhled.
  4. Pro dlouhotrvající zpevnění účesu je nutné použít lak na vlasy.

KAFE.cz zjistilo

Sam McKnight použil při úpravě účesu řadu Pantene Pro-V Volume.