Uvolněte ztuhlé svaly na nohou

Posaďte se na zem s nataženýma nohama, ruce dejte v pěst a zatlačte jimi na horní část stehen. Pomalu pěstmi sjíždějte dolů ke kolenům. Až budete u kolen, nechte ruce zatnuté a stejnou silou postupujte zpět. Několikrát to zopakujte, bolavé místo masírujete zhruba jednu minutu.

Zmírněte bolest předloktí

Levou ruku zatněte v pěst, ohněte ji v lokti a dlaň směřujte vzhůru. Pravou rukou obejměte levé předloktí tak, aby byl palec na horní straně. Otočte levým předloktím tak, že dlaň bude namířena k zemi, pak jí otáčejte zpět. Pravou rukou pohybujte kolem bolavého místa, alespoň 30 vteřin. Totéž opakujte na druhém předloktí.

Srovnejte si záda

Posaďte se na židli, kolena ohněte do pravého úhlu, chodidla položte na podlahu. Předkloňte se, ruce dejte za záda, aby dlaně směřovaly od vás. Dejte ruce v pěst a dělejte kruhy v oblasti beder po obou stranách páteře. Posouvejte pohyb nahoru. Masáž provádějte alespoň minutu.

Ulevte bolavým nohám

Posaďte se na židli. Pod levé chodidlo položte masážní míček, pokud ho nemáte, můžete použít třeba tenisák. Zhruba 30 vteřin pohybujte nohou dopředu a dozadu, dalších 30 sekund dělejte s míčkem kroužky. V místech, kde cítíte tlak nebo napětí, můžete trochu přitlačit. Totéž opakujte pravou nohou.