"Jen při tom lákavém názvu se mi hned vybaví kokosové palmy, bílé pláže, azurové moře a snědé ženy s orchideou za uchem" říká.

  • A není to náhodou, že mají obyvatelky tohoto tichomořského souostroví nádhernou pleť a vlasy.

Mohlo by vás také zajímat: Masáže, které zahřejí tělo i duši nebo Na vlastní kůži: Bikram yoga, cvičení, které vás zaručeně dostane

Síla přírodní kosmetiky

To, co u exotických krásek zajistí tamní klima, u nás, vystresovaných Evropanek, prý dokáže dohnat přírodní kosmetika Pure Fiji dovezená právě z tichomořských ostrovů. Ideální jsou oleje s kokosovým mlékem, po kterých je pleť vláčná a hydratovaná. Ve spojení s unikátními masážními technikami budete mít možnost okusit doslova kousek tropického ráje. A vězte, že z tohoto ráje vyjdete krásnější a dokonale zrelaxovaná.

Mořské lastury a jejich energie

K rituálu se používají mořské lastury různých velikostí, dovezené opět z Fiji. Střídání horkých a studených mušlí při masáži má vysoce harmonizující účinky. Díky jejich blahodárné energetické vibraci načerpané přímo z moře jsou jimi aktivovány čakry a energetické dráhy na těle.

Jak rituál Tokoriki probíhal?

V bílém županu a papučích přicházím do relaxačního centra L-Spa v hotelu Lanterna - Velké Karlovice, kde se mě ujímá sympatická masérka Marcela Bartoňová. Mým jediným úkolem prý je vybrat si čaj, který mi po proceduře naservíruje. Hmm, to si nechám líbit! :-) Volím voňavou kombinaci jablko - mandle a můžeme jít na věc.

Prostředí masérny je naprosto perfektní: světlo svíček, příjemná esence a klidná relaxační hudba. Masérské lehátko zdobí pro dotvoření atmosféry veliká mušle, jejíž místo za chvíli zaberu já. Výhled je také impozantní, z oken se mi nabízí pohled na zasněženou sjezdovku (v dubnu!) se soumrakem v pozadí.

Odkládám župan (i vše ostatní), Marcela mě vyzve, ať se položím na břicho, přikryje mě prostěradlem a poté ještě měkkou dekou. Cítím se nesmírně příjemně a mé smysly jásají.

Nejprve se dozvídám, že k masáži budou použity střídavě teplé a ledové mušle, což prý může být pro někoho docela šok. Jsem napnutá a těším se.

Masérka mi nejprve odkryje jednu nohu, potře ji olejem, který báječně voní po mangu, a poté vezme první mušli. Když se jí dotkne kůže, jsem překvapená, jak nesmírně je její povrch hladký. Přejíždí odspoda nahoru s cílem aktivovat lymfu a krásně prokrvit pokožku.

Za chvíli teplou mušli odkládá a bere do ruky studenou. Malinko se bojím, zda to bude příjemné, nebo spíš naopak, ale mé obavy za chvíli mizí. Je to fajn.

Mušle Marcela mění asi každé dvě minuty a musím se přiznat, že u druhé nohy už mi dělá potíže rozlišit, kterou zrovna používá. Občas do akce zapojí i ruce, nebo mi to tak alespoň připadá.

Poté, co mám důkladně prohnětené obě nohy zezadu i zepředu, přichází čas na masáž zad. Na tu se těším ze všeho nejvíc.
Na zádech je pocit zase malinko jiný, cítím, jak se svaly příjemně uvolňují. Je to opravdu báječné.

Když je po všem, dopřeje mi masérka soukromí na převléknutí a poté mě odvádí do relaxační zóny. Tady už mám připravenou konvičku báječně vonícího čaje. Položím se na relaxační lehátko a nechám se přikrýt dekou. Spolu s přáním příjemné relaxace mi přináší má průvodkyně rituálem misku s ovocem.

Asi hodinku odpočívám, popíjím čaj a připadám si jako kráska z exotického souostroví :-)

Mé dojmy:

Jak jsem se cítila po masáži:
Jednoznačně skvěle a vzhledem k večerní hodině také trochu unaveně.

Co mi na masáži lasturami přišlo nejlepší?
Je to nesmírně silný zážitek pro všechny smysly a dokonalá relaxace.

Co zajímavého jsem se dozvěděla?
Informací bylo hodně, ale pro mě bylo docela cenné, že mě masérka malinko napomenula kvůli nedostatečnému pitnému režimu. Mám prý hodně vysušenou pokožku. Takže, od této chvíle se opravdu snažím a piju jako duha.

Chcete na vlastní kůži zažít luxusní víkendový relax v Beskydech pro dva a třeba také vyzkoušet masáž lasturami?


Získat můžete také balíček přírodní kosmetiky Pure Fiji