Nelíbí se vám světle hnědé, tmavé, rezavé, tenké či silné chloupky na bradě, nad horním rtem, v okolí prsních dvorců a bradavek, ochlupení holení, stehen, bikiny line, v podbřišku? U mužů často také v oblasti zad, paží či uší? Stále přemýšlíte, jak se nepříjemných chloupků navždy zbavit a ušetřit si tak starosti s depilací pomocí žiletek, vosků a mnohého dalšího?

  • permanentní depilace pomocí alexandritového laseru Candela GentleLase

Díky ní bude vaše ochlupení trvale redukováno a vy si budete užívat nádherně hladkou pokožku. Navíc, jako příjemný vedlejší efekt, působí tento laser na póry, které stahuje a kůži tak vyhlazuje a sjednocuje.

Markéta (38) - obchodnice

Jak jsem se cítila: Při ošetření jsem cítila lehké štípnutí, vždy v právě depilované oblasti. Paní doktorka mi nabídla znecitlivující krém, ale není myslím třeba, nebo alespoň já jsem to zvládla v pohodě i bez něj.

Jaký mám z epilace dojem: Po skončení procedury je vše v pořádku, nic nebolí a ani není potřeba pokožku nějak ošetřovat. Na epilaci jsem byla již potřetí. Chloupky mi rostou méně a jsou řidší.

Rozhovor s MUDr. Helenou Reisingerovou

Co to vlastně laserová epilace je?

Jedná o zlatý standart trvalého odstanění chloupků. Nedávné studie potvrdily, že tento druh epilace je tím vůbec nejvíce účinným.

Pro koho je tento zákrok vhodný?

Pro všechny, kteří se chtějí zbavit nežádoucího ochlupení v podstatě kdekoliv na těle.

Jak často musí klient na epilaci docházet, aby se chloupků zbavil nadobro?

Ideální je úvodních asi 3-5 ošetření v rozmezí zhruba třech týdnů. Aby byl pak efekt trvalý, je třeba zajít do salonu asi 1x do roka na udržovací kúru.

A zbavení se chloupků je pak tedy opravdu natrvalo?

Ano po uplynutí určité doby dojde k trvalé epilaci. Chloupky nejprve rostou jemnější a je jich mnohem méně a postupně vymizí zcela. Je to hodně individuální, ale kýžený efekt zde rozhodně je.

Nemůže laser při ošetření uškodit očím nebo popálit kůži?

Oči musí být během celého zákroku chráněny s pomocí speciálních brýlí, a to jak u klienta, tak i u terapeuta. Kůže ohrožena není, lékař dobře ví, jakou sílu laseru volit pro danou partii, takže není třeba mít obavy.

Je ošetření bolestivé?

Není, samozřejmě záleží na prahu bolesti, který je u každého individuální, a také na ošetřované partii. Nejvíce citlivá je oblast horního rtu a podpaží, naopak nejméně bolí epilace nohou, nicméně u citlivých pacientů se používá speciální anestetická mast, která jakékoliv nepříjemné pocity eliminuje.

Chodí na epilaci více ženy nebo muži?

Převažují stále ženy, ale i pánů máme mezi klienty hodně. Je jich zhruba třetina.

Která partie v epilaci vede u žen a která u pánů?

Ženy si nechávají asi nejčastěji odstraňovat chloupky nad hodním rtem, v oblasti bikin a pak také na předloktích. U mužů vedou záda, někteří, a to zejména cizinci, si nechávají epilovat linii vousů a předloktí. Týká se to hlavně tmavých typů, kteří si významně zakládají na svém zevnějšku.

Pro koho epilace rozhodně vhodná není?

Kontraindikací je těhotenství, období kojení a pak také zánětlivá onemocnění kůže. Epilaci též není možné provádět u osob s kardiostymulátorem.

Hrozí nějaké alergické reakce nebo něco podobného?

Rizika či alergické reakce nehrozí. Zákroky na naší klinice provádějí pouze zkušení lékaři, kteří procházejí školeními v zahraničí a vědí přesně jaké správné parametry na laseru nastavit. Alexandritový laser Candela, který na naší klinice používáme je navíc velice jemný a bezpečný laser, což bylo ověřeno klinickými studiemi. Tento laser navíc obdržel americký certifikát úřadu FDA.

Jací lidé se nechávají epilovat? Přeci jen, každého hned napadnou jedinci, extrémně zaměření na svůj vzhled...

Na epilaci chodí nejrůznější lidé, cizinci i Češi, mladí, starší. Mezi klienty máme sportovce, kterým chloupky vadí, třeba při cyklistice nebo plavání. Hodně také dochází ženy okolo padesátky, jež žijí aktivní život, chtějí se líbit partnerovi. Pak epilujeme muže, u kterých je ochlupení extrémní a je to nějakým způsobem omezuje. A samozřejmě to jsou i metrosexuálové či třeba lidé, kteří procházejí změnou pohlaví...

www.mediest.cz