My tedy sledujeme Markétu trochu závistivě. Už po dvou týdnech jsou totiž výsledky jejího snažení jednoznačně vidět. Na kontrolním měření po deseti dnech ukázala váha o čtyři kila méně a pozitivně se vyvíjely i další naměřené hodnoty jako objem tuku, procento zadržované vody i další. Ubyl i objem centimertrů ve sledovaných partiích - kolem bříška, na bocích, stehnech i pažích. "Konečně mě přestaly škrtit věci, do kterých jsem se po vánočních svátcích jako velká milovnice čokolády jen těžko zapínala," raduje se Markéta, která s váhou neměla problémy ani po porodu. "To se mi povedlo shodit všechno, co jsem chtěla. Po návratu do zaměstnání to ale bylo horší, než jsem předpokládala. Často jsem se nestíhala ani pořádně najíst, nic si nachystat. Kila mi naskočila, než jsem se stihla rozkoukat. A pak jsem se už nemohla koukat na sebe," usměje se Markéta. "Hodně mi vadilo, že jsem musela začít kupovat o jednu velikost větší oblečení. Řekla jsem si, že s tím musím něco udělat."

A hubnout se, jak známo, musí začít HNED a jakékoliv odklady jsou jen odsouváním problému.

Maminka pětileté holčičky je velmi vytížená v práci a doteď se jí nepodařilo najít si pravidelný čas na sportování. "To mám ale v plánu na jaře změnit. Už jsem si v týdnu vyhradila jeden den, kdy bych chtěla odpoledne nebo večer věnovat nějakému sportu a také s malou se budeme více hýbat - na kole nebo koloběžce." Zatím je uprostřed svého soukromého hubnoucího plánu, který pravidelně konzultuje s odborníky CD. Z poslední kontroly si kromě již vyzkoušených polévek a koktejlů rozmanitých příchutí odnesla například i tyto speciální tyčinky, které plně nahradí jedno "velké" dietní jídlo denně:

Teď však Markétu čekají ještě dva týdny hubnutí pomocí speciálního hubnoucího plánu, který ve světě slavil úspěchy už před pětadvaceti lety. "Trochu jsem se obávala, jestli zvládnu první fáze hubnutí, kdy je jídlo nahrazeno pouze produkty. Nakonec to ale nebylo zdaleka tak těžké, jak jsem si myslela, i když bych lhala, kdybych tvrdila, že mě jídlo nelákalo. Zvlášť, když jsem připravovala třeba nedělní oběd pro rodinu, musela jsem odolávat, abych neochutnala," popisuje Markéta. "Ale odolala jsem. Vím, co bych si přála docílit, a když vidím, že se to daří, nerada bych si výsledek nějak pokazila."

Cambridge Wight Plan můžete pozorně prostudovat na www.cambridge-diet.cz. Příští týden také uveřejníme rozhovor s odbornicí na Cambridge Diet Hanou Ondrušovou. Máte-li nějaké otázky, napište je do Diskuse k tomuto článku nebo na náš FB.

A tady je několik dalších Markétiných postřehů z prvních týdnů diety, během kterých je veškeré jídlo nahrazeno produkty.

- Cambridge Diet mi vyhovuje v tom, že se při ní rychle zhubne, člověk se dostane hned na svou vytouženou váhu a pak už je jen na něm, zda si váhu udrží.

- Rozhodla jsem se po "pytlíčkovém období", jak mu pro sebe říkám:-) změnit jídelníček tak, abych opět nepřibrala.

- Zároveň chci začít cvičit a už jsem si vyčlenila 1 den v týdnu na zumbu či aerobic.

- Začíná jaro, takže budu s dcerou jezdit na kole, na koloběžce a celkově budeme chodit víc ven.

- Nikdy jsem žádnou dietu nedržela, protože jsem byla vždy spokojená se svou postavou (maximálně jsem si řekla, že nebudu jíst tolik sladkostí).

- Jsem závislá na čokoládě, tu zbožňuji a poslední měsíce jsem ji jedla opravdu ve velkém (Vánoce), to přispělo i k tomu, že jsem nabrala.

- Když jsem šla do Cambridge, tak jsem byla rozhodnutá zhubnout, proto jsem byla připravená i na těžké začátky, kdy najednou přejdete jen na 3 pytlíčky denně (polévka, shake anebo kaše)

- Po týdnu mám dole skoro 4 kila a cítím se zase ve své kůži.

- Ještě chci shodit další 2 kila (celkem 6) a jsem rohodnutá si váhu pak udržet.

Sledujte náš seriál: Jak se bude dařit Markétě? Uspěje šéfeditorka www.kafe.cz Jana se svým plánem na jarní detox pomocí Cambridge Diet?