My to Markétě samozřejmě všechny přejeme. Ale třeba já jí i trochu závidím. Nejde ani tak o shozená kila, ačkoliv ta by se taky hodila. Ale hlavně o celkový dojem, který z Markéty čiší. Dřív jsme byly tak trochu na jedné lodi - obě (promiň Markéto) utahané maminy od rodin, navíc stíhané nedostatkem času pro sebe něco udělat. Tabulka čokolády proti stresu hezky pěkně v šuplíku po ruce.

Jenže pak se Markéta rozhoda tu loď opustit a obrazně řečeno přeplavat na jinou. Cestou zhubla, její organismus se odlehčil nejen o tukové zásoby na problematických partiích, ale také o přebytečnou zadržovanou vodu. Čtyři týdny držela speciální Detoxikační kúru s Cambridge Diet. První dva týdny konzumovala výhradně přípravky CD, druhé dva týdny dodržovala jídelníček sestavený odborníky přímo na míru.

Takto vypadal začátek:

Výsledky byly vidět hned po prvním týdnu, kdy Markéta jedla výhradně produkty Cambridge Diet. Podrobnosti o tomto úspěšném detoxikačním plánu, díky kterému nejen pročistíte tělo, ale také budete vypadat lépe, si můžete přečíst ZDE. "Pustit se do detoxikační kůry je dobrý nápad v průběhu celého roku, ale je pravda, že na jaře zajímá pročištění těla, odlehčení organismu a samozřejmě i hubnutí více klientů," vysvětluje odbornice na Cambridge Diet Hana Ondrušová.

Svoji motivaci a první dojmy naše kolegyně popsala v druhém dílu seriálu je zodpověděla odbornice Hana Ondrušová. Prozradila, kdo tvoří nejčastější klientelu, kdy je zájem o hubnutí nejvyšší, jaké má vlastní zkušenosti s Cambridge Diet a jak se při dodržování hubnoucího plánu chovají ženy i muži.

Mezitím Markéta konzumovala přípravky CD - střídala kaše, polévky i speciální tyčinky a pozvolna vracela do svého jídelníčku vybrané potraviny. Začala také pravidelně cvičit, jak si předsevzala.

A tohle je výsledek:

Markéta v číslech:

Počáteční váha: 73,7 kg, konečná váha: 69 kg, úbytek: 4,7 kg

Počáteční BMI: 26,1, konečné BMI:24,4

Tuky v kg - zahájení 30 kg, po ukončení 26 kg

Viscerální tuk (tuk v oblasti břicha - okolo orgánů) - Došlo z výraznému poklesu, snížilo se tedy zdravotní riziko – snížení tohoto tuku byl náš první cíl a ten se splnil.

"Další kontrola proběhne koncem měsíce dubna – zde zhodnotíme měsíc po kúře, probereme jídelníček, pohyb – samozřejmě po celou dobu je poradce k dispozici," komentuje aktuální stav Hana Ondrušová a dodává, že jí Markéta udělala velkou radost. "Úspěch je na ní patrný na první pohled."

Otázky pro Markétu na (štíhlé) tělo:

Prozraď, jestli jsi během těch čtyř týdnů, kdy jsi dodržovala Cambridge Detox, snědla potají něco opravdu zakázaného?

Na Velikonoce jsem si dala kousek beránka. Ale jinak jsem se hodně držela, protože mi na výsledku záleželo. Dokonce jsem se dokázala vzdát i čokolády, kterou strašně miluju už od dětství. Určitě jsem se jí nevzdala definitivně, sem tam si určitě ještě někdy kousek dopřeju, ale nechtěla bych se vrátit do původního stadia, kdy jsem ji konzumovala v opravdu velkém množství.

Jak se teď cítíš?

Mám mnohem víc energie a taky dobrou náladu, to se v tomhle počasí hodí, protože jinak by mě asi ta věčná zima a sníh taky ubíjely. Já si ale dlouhé zimy skoro nestihla všimnout. Hubla jsem a taky se pustila do cvičení, což jsem dlouho plánovala, ale teprve teď zrealizovala. Hodlám v tom pokračovat, stejně jako bych ráda dodržovala zásady správné výživy.

Od koho tě nejvíc potěšila pochvala?

Určitě od přítele, který si předtím sem tam rýpnul. Jsem ráda, že mě dokázal podpořit i v tom, že si našel čas hlídat naši malou dcerku, abych mohla chodit cvičit. Zahřála mě pochvala i od kamarádek, které jsem, myslím, dokonce inspirovala, aby se sebou také zkusily něco udělat.

Odměníš se nějak za splněnou metu?

Chystám se jít si koupit nové oblečení. Něco pěkného z jarní kolekce a hlavně kalhoty. O číslo menší, než kdybych se je vydala shánět těsně po Vánocích:-)