Poslední předpovědi počasí ukazují, že se k nám léto na konci srpna vrací a některé z nás mají jistě ještě namířeno na dovolenou k moři. Našim cílem je relax, koupání a opálení sněhově bílé pokožky. Jenže slunce, písek i moře nemají jen pozitivní vliv na naši pokožku. Pleť po opálení či spálení také rychleji stárne, dehydratuje se a vysušuje. Proto je potřeba o pleť pečovat.

  • A nemusíte hned vyrážet do salónů krásy…jeden takový můžete mít totiž i ve vlastní koupelně.

Sušené květiny

Máte suchou a dehydrovanou pokožku, loupe se a množí se vám vrásky? Pak první pomocí mohou být květiny. Květinové a bylinné vody hydratují pokožku a udržují ji zářivou. Takovou „vodu“ můžete přidat do teplé koupele a nebo ji přímo nastříkat na tělo i obličej. Různé růžové vody již můžete koupit, nebo si ji můžete připravit i doma.

Tip Kafe.cz:

  • Nevíte, jak vyrobit doma vlastní květinovou vodu? Pak zkuste naši směs. Do jednoho hrnečku s vroucí vodou přidejte 1/6 šálku sušené levandule a půl čajové lžičky sušené šalvěje. Po vychladnutí přidejte 25 okvětních lístků růží a nechte 2 hodiny louhovat. Poté přeceďte a nechte zchladit v lednici.

Vrásek se zbavíte masáží

Po masáži obličeje se budete cítit nejen skvěle, ale také uvolňuje svalové napětí, vyhlazuje vrásky a rozjasňuje pleť.

  • Naneste na obličej tenkou vrstvu krému a dlaněmi poté rozetřete krém po tvářích rychlejšími pohyby nahoru a dolů.
  • To samé opakujte na čele.
  • Dále ukazováčkem a prostředníčkem dělejte malé kruhové pohyby na stranách nosu a kolem úst. Nakonec stiskněte hřbet nosu mezi obočím na tři sekundy.

Staré pryč, nové sem

Jak se nejúčinněji zbavit staré a vysušené pokožky? Skvělým pomocníkem vám může být peeling. V salónech se kromě mechanického peelingu můžete setkat i s chemickým či ultrazvukovým peelingem. Ale nezoufejte, nemusíte si peeling kupovat. Vyrobit si ho můžete i sama doma a bude stejně kvalitní. Peeling používejte jednou týdně, trpíte-li na suchou pokožku, pečujte o ni peelingem jen jednou za dva týdny. Po peelingu vždy použijte hydratační tělový krém.

  • K domácímu peelingu vám postačí bílý jogurt a v něm rozmícháte najemno nadrcené ovesné vločky nebo mandle.

Kafe.cz radí:

Vrátila jste se právě od moře? Nebo jste využila české paprsky slunce a opálila jste se? Pak určitě s peelingem počkejte alespoň 24 hodin po opalování. Kůže je velmi citlivá, a to ani nemusí být spálená.

A jak pečujete o pokožku vy?