Péče o jemné a nepříliš husté vlasy je sice náročnější, ale určitě se vyplatí. Aby získal účes nadýchaný vzhled, je zapotřebí kadeře pravidelně stříhat, tedy zvolit jejich ideální délku, umět si je správně vyfoukat, nabarvit a provzdušnit stylingovým přípravkem. Triků je ovšem více, pojďte se s nimi seznámit.

Sestřih do vrstev

Vlasy dokáže opticky zahustit v první řadě správný střih. Kadeře by neměly mít stejnou délku, ale měly by být sestříhány do vrstev. To je provzdušní a zvětší jejich objem.

Délka? Pouze po ramena!

Pokud jsou jemné vlasy dlouhé, rychle plihnou a účes tak vydrží sotva pár minut. Odborníci proto doporučují nechat kadeře dorůst maximálně po ramena. Budou lehčí a objemnější.

Hra odstínů

Optickému zahuštění napomůže také nenápadný melír. Pramínky stačí oživit dvěma až třemi odstíny vaší obvyklé barvy. Světlo se díky tomu bude ve vlasech různě odrážet a získají na objemu. S tím si váš kadeřník poradí hravě!

Sušení v předklonu

Objemnější účes je možné vykouzlit i správným foukáním. Ale pozor! Jemným vlasům škodí příliš horký vzduch, takže je sušte spíš vlažným! Ideální je vyfoukávat si kadeře v předklonu, což zaručí bohatost účesu. Pro větší objem musíte vlasy u kořínků vyfoukat na opačnou stranu, než si přirozeně lehají. Naneste ke kořínkům malé množství pěnového tužidla a při fénování začněte s vysoušením právě od kořínků, neboť zde se drží nejvíce vody.

Jaký styling?

Vybírejte si přípravky určené pro objem vlasů (volume). Lepší než bezoplachová péče jsou pěnová tužidla, která kadeře tolik nezatěžují. Přípravky aplikujte, až jsou vlasy téměř suché, malé množství tužidla vmasírujte ke kořínkům. Suché vlasy pak prsty načechrejte směrem od konečků ven a zafixujte lakem. Nepoužívejte kosmetiku s obsahem alkoholu, ten vlasy vysušuje!