Marie Claire se pustila do velkého charitativního projektu, který má za cíl zvýšit prevenci a podpořit léčbu rakoviny prsu. Každá čtenářka, která si zakoupí listopadové číslo Marie Claire, přispěje celkovou částkou 10 Kč jednak na konto projektu Avon proti rakovině prsu (www.zdravaprsa.cz), jednak na konto sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu Mamma HELP (www.mammahelp.cz). Boj proti této zákeřné nemoci považujeme za životně důležitý, proto moc děkujeme za vaši podporu!

Rakovina prsu

V rámci tohoto tématu jsme připravily informativní článek Rakovina prsu (prevence, kde hledat pomoc a jak přežít) a předkládáme vám deník pacientky z Austrálie nazvaný Jak mi facebook pomohl bojovat s rakovinou i rozhovor s australskou zpěvačkou a herečkou Kylie Minogue, jejíž zkušenosti s rakovinou prsu dávají naději dalším nemocným ženám.

Největší část projektu směřovala na osm českých osobností, které se zdarma zúčastnily našeho speciálního „nahého“ focení na podporu boje proti rakovině prsu.

Lucie Robinson pro Marie Claire fotografovala Kláru Issovou, Michaelu Maurerovou, Miluši Bittnerovou, Ivu Pazderkovou, Janu Plodkovou, Zuzanu Vejvodovou, Adélu Pollertovou a Martu Jandovou.

Nová Marie Claire je k dostání právě v těchto dnech na novinových stáncích.