Trendy nealkoholické letní koktejly v sobě obvykle skrývají spoustu kalorií, ale do našich představ k relaxaci prostě patří. Proto je v horkých dnech důležité nejen dodržovat pitný režim, ale také zvolit si vhodné lehké nápoje. Ideální jsou z tohoto pohledu minerální vody, které tělu navíc pomáhají nejjednodušší formou doplňovat minerály, jež se z těla vylučují především potem. Jsou výbornou volbou, právě pokud si v letních dnech rádi pochutnáváte na osvěžujících koktejlech.

Zdravý koktejl existuje

Máte svůj oblíbený zdravý letní drink? Přinášíme vám pár tipů, jak si takový koktejl připravit.

1. Vyhněte se alkoholu
Chutné koktejly mohou být i nealkoholické. Na své výborné chuti nic neztratí a vy nepřijmete kalorie navíc.

2. Použijte minerálky
Minerální vody mohou dodat nejenom bublinky a lepší chuť, ale také zmíněné minerály, které tělu ve vedrech často scházejí.

3. Spolehněte se na kvalitní suroviny
Používejte suroviny z vlastních zdrojů. Jako sladidla dobře poslouží například marmelády, med nebo kvalitní sirupy.

4. Vsaďte na přírodu
Přírodní příchutě nelze nahradit. Chcete-li koktejl ochutit například limetkou, nehledejte chemickou náhražku, ale sáhněte po citrusu.

Jde to bez alkoholu

Pokud preferujete ochucené nápoje před neochucenými, vyzkoušejte například jablečné schorle. Před krátkým časem se tento oblíbený produkt konečně objevil také na českém trhu. Jeho obsah tvoří z 50 % ovocné šťávy a zbytek minerální voda. Nabízí tedy dokonce dvě výhody v jednom. Takže vám nic nebrání uspořádat koktejlové dýchánky plné osvěžujících nealkoholických koktejlů.

Vyzkoušejte a ochutnejte drink, který zvítězil na mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů za rok 2014. Za ochutnání původně
estonský koktejl Green Temptation rozhodně stojí