Změna stylu

Stále více párů se nechává oddat venku. Je jedno, jestli jde o zámecký park, honosné parkány, rozkvetlou louku, příjemné zákoutí u jezu nebo soukromí rodinného penzionu. Svatba venku si žádá o něco uvolněnější dresscode. Pastelové obleky, vykukující bláznivé ponožky, dřevěné motýlky a květinové čelenky jsou to pravé ořechové.

Krok zpátky

Venkovní svatby mají své nezaměnitelné kouzlo. Nehodí se, aby nevěsty pojaly svůj "velký den" jako pricenzninu procházku po zámeckém dvorku, ale díky čelence se promění v jemnou vílu. Květinové ozdoby do vlasů, které korespondují se svatební kyticí, často jen příjemně dolaďují jednoduché šaty v boho stylu.

Výběr květů nepodléhá žádným omezením. Mezi nejoblíbenější patří růžové květy, snítky levandule, kopretiny, konvalinky, myrta nebo klasické luční kvítí. Nejen že se jako mávnutím proutku proměníte v romantickou vílu, ale poline se za vámi neodolatelná vůně přírody.

Výběr můžete podřídit i stále oblíbenější květomluvě a vytvořit si tak věneček na míru. To nejkouzelnější z jazyka květin by vám mohlo napovědět:

  • Žlutý tulipán - ve tvém úsměvu je slunce
  • Bílá kamélie - toužím po tobě
  • Chrpa - s tebou jsem ve spárech štěstí
  • Fialka - moje srdce patří jenom tobě
  • Borůvka - jsi pro mě vším
  • Levandule - děkuji ti za upřímnost
  • Konvalinka - byla to láska na první pohled

Jak na to?

Pro zručnější nevěsty nebude problém vlastní výroba. S dostatečným předstihem si nasušte kvítky, které chcete v čelence mít. Na snadno tvarovatelný drátek omotaný jutou nebo přírodním lankem připevňujte tavnou pistolí jednotlivé květiny, kombinujte s lístky a pravidelně zkoušejte, aby nebyla moc objemná nebo nesouměrná. Konec čelenky spojte ozdobnou stuhou, aby se snáz "vešla" do účesu.

Pro ty méně šikovné a více časově vytížené je tu řešení v podobě široké nabídky floristek, které splní i to sebesvéráznější přání.

Průkopnice

Občas se květinová čelenka objeví i na červeném koberci. Původně country zpěvačka Taylor Swift nebo módními trendy nesešněrovaná Jennifer Lawrence se romantických kombinací nebojí. I na tuzemské půdě máme vlaštovku. Blogerka a čerstvá maminka krásné Violet Nikol Moravcová neodolala čelence nejen ve svatební den, ale i na běžné nošení.