Společnost Holmes Place, přední mezinárodní řetězec fitness a wellness klubů, uspořádala jedinečnou anketu. Měla odhalit, kterou část lidského těla považují Češi za nejatraktivnější. Podle hlasování na www.bozsketelo.cz byly za nejatraktivnější části ženského těla zvoleny prsa (30 % hlasů), zadek (26 %) a břicho (20 %), u mužů to pak byly břicho (32 %), hruď (27 %) a zadek (18 %). Ankety se zúčastnilo téměř 6500 osob (6 493). Každý, kdo hlasoval, dostal možnost navštívit jeden z klubů společnosti a zdarma si zacvičit.

Na výsledcích je mimo jiné zajímavý i fakt, že názor na atraktivitu žen se významně liší v závislosti na pohlaví respondenta. Hlasování mužů o ženách dopadlo stejně jako celkové výsledky, zvítězila tedy prsa, za kterými se umístil zadek a břicho. Ovšem ženy samy na sobě považují za nejatraktivnější břicho, následně zadek a teprve pak prsa. Hlasování žen o mužích i mužů o mužích dopadlo stejně jako celkové výsledky. O ženském těle hlasovalo celkem 4 302 osob, o mužském těle 2 191 osob.

Holmes Place

Společnost Holmes Place je s více než 80 kluby, 250 000 členy a 25 lety zkušeností jedním z největších provozovatelů fitness a wellness center na světě. Kromě České republiky provozuje kluby také v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Francii, Španělsku, Portugalsku, Polsku, Řecku a Izraeli. Svým klientům nabízí nejen služby fitness, spa a relaxace, ale především osobní přístup a klubovou atmosféru. V České republice provozuje společnost Holmes Place čtyři kluby. Kluby Holmes Place Energy se nachází na Černém Mostě a na Smíchově, Holmes Place Premium v OC Nový Smíchov a v Karlíně.

Více na www.holmesplace.cz

Průzkum byl podpořen online kampaní na vybraných serverech.