Přírodní kosmetické produkty jsou zpravidla vysoce kvalitní, a to díky rostlinným složkám, které obsahují vitaminy, antioxidanty a hydratační látky. Samotná výroba bývá velmi šetrná a přípravky jsou neparfemované.

Přírodní kosmetika je díky svému složení většinou vhodná pro lidi s citlivou pokožkou, trpící různými ekzémy, a pro alergiky. Také je ideální pro děti.

Jaký je rozdíl mezi přírodní kosmetikou a BIO?

  • Přírodní kosmetika: kosmetika, která neobsahuje žádné chemické látky a je vyrobena čistě z rostlinných složek
  • Biokosmetika: při výrobě biokosmetiky se navíc dbá také na to, aby nějaký podíl ingrediencí byl v biokvalitě, např. z ekologického zemědělství

A jak nejsnadněji poznat kvalitní přírodní kosmetiku? Dívejte se na procenta obsahu přírodních složek nebo hledejte certifikát.

Pomalejší účinnost, delší efekt

Oproti klasické kosmetice účinkuje ale pomalu. I když je její účinnost prokázána, výsledky se neprojeví do týdne či do dvou. Vždy je potřeba čekat. Zato by pak prý měla mít dlouhodobější trvání. Navíc je ohleduplná také k lidskému organismu a nejen k němu. Před samotným výrobním procesem se myslí i na životní prostředí. Obaly často bývají recyklovatelné.

Kafe.cz varuje:

  • Přestože bývá přírodní kosmetika doporučována na problematickou pleť, větší obsah přírodních složek může pokožku i podráždit. Naše pleť je totiž povětšinou zvyklá na klasickou kosmetiku, a tak nemusí ihned reagovat správně. Ze začátku se mohou objevit i alergické reakce. Proto vždy proveďte test na vnitřní straně zápěstí.

Zvláštní vůně a kratší použitelnost

Přírodní výrobky často voní jinak než klasické kosmetické výrobky. Vůně je totiž dodávána éterickými oleji a ne každému taková vůně úplně vyhovuje. Vzhledem k tomu, že neobsahuje konzervanty, je trvanlivost výrobku závislá pouze na přírodních složkách. A to může být problémem. Kvalitní biokosmetiku seženete v lékárnách nebo specializovaných prodejnách, kde vám mohou doporučit správný produkt vhodný přímo pro vaši pleť.

Kafe.cz doporučuje

Hydratační tělové mléko

Ayucare Neem využívá pověstné očistné a zklidňující vlastnosti neemu. Je účinný na různé kožní potíže ať už vrozené či získané, proto je hojně používán v kosmetice. Je to mimo jiné i účinný repelent. Má antivirové, antibakteriální a protiplísňové účinky.

Pleti dodává zdraví a perfektní vzhled.

dováží: DNM company s.r.o.

Mohlo by vás také zajímat: Kosmetické lahůdky pro váš půvab