Jak vybírat parfém?

  • Vůni v parfumerii netestujte jen stříknutím na papírek, ale naneste ji poté i na kůži (může se lišit).
  • Při nákupu si čichněte maximálně ke třem parfémům, dále bude už vaše vnímání vůní zkreslené.
  • Pokud se vám některý parfém líbí a rozhodnete se pro nákup, přijďte si pro něj až druhý den - nechejte ho na pokožce nejdřív "rozležet". Parfém se ještě v průběhu následujících hodin bude měnit.

Parfém, nebo toaletní voda?

Obsah flakonů je složený z vonných kompozic různě rozředěných v lihu. Množství vonné kompozice určuje sílu a trvanlivost vůně po nanesení na kůži a také její cenu.

  • Parfém (extrakt) jich obsahuje 15 až 30 %,
  • parfémová voda (Eau de Parfum) 8 až 15 %,
  • toaletní voda (Eau de Toilette) 4 až 8 %.
  • Kolínská voda (Eau de Cologne) jich má pouze 3 až 5 %.

Na denní nošení se hodí spíše toaletní voda nebo kolínská. Parfém je vhodný pro slavnostní a výjimečné chvíle.

Pro teplé letní dny jsou určené vodní, květinové a citrusové esence, pro zimní období můžete sáhnout po těžších orientálních a kořeněných vůních.

Každý parfém se skládá ze 3 částí

  • Hlava je tím prvním, co je po nanesení ucítěno, tedy první dojem.
  • Srdce začíná naplno vynikat po odeznění hlavy. Voní několik hodin (2-3) a jedná se převážně o kořeněné tóny.
  • Základ se dostává na povrch až po několika hodinách a zůstane na pokožce nejdéle.

Kvalitní parfémy se míchají tak, aby ve všech fázích rozvíjení vůně byl zajištěn harmonický průběh.

Parfémy se převážně míchají z mnoha esencí, jednosložkové vůně jsou spíše raritou. Nejčastěji se ve vonném průmyslu čaruje s květinami, ovocem, vzácnými dřevinami a kořením. Je pouze na vás, zda máte raději svěží ovocné vůně, sladké květinové, lehké vodní, nebo naopak orientální a kořeněné parfémy.

Máme pro vás pár skvělých tipů na dárky

Parfémy pro ženu

Toaletní voda Sparkle in Paris

Vůni Sparkle in Paris inspirovala magnetická atmosféra města světel. Smyslná vůně vřesu vetiver se prolíná se svěžími tóny malin, ostružin a jiskřivým šampaňským akordem.

cena: od 599 Kč (50 ml) - nyní v akci za 399 Kč

www.oriflame.cz

Christina Aquilera - Red sin (rudý hřích)

Red Sin je květinově-ovocná vůně pro ženy a dívky od značky Christina Aguilera, která byla veřejnosti poprvé představena v říjnu 2012. Tato vůně je oslavou ženství s provokativním symbolem červené barvy. V úvodu vůně se skrývá jablko a skořice, v srdci brambořík. Závěr je složen ze santalového dřeva, pižma a zázvoru.

cena: 480 Kč (15 ml), 720 Kč (30 ml), 980 Kč (50 ml)

www.prestigeproducts.cz

Toaletní voda - Golden Snow Pearl

Zářivá elegantní vůně s půvabnými ovocnými tóny oblíbené pačuli, fialky a jasmínu. Vůně pozvolna přechází do osvěžujících akordů růžového a týkového dřeva. S jemným leskem.

cena: 549 Kč (50 ml)

www.fleurdesante.cz

Toaletní voda Eclat Weekend

Vychutnejte si pocit svobody s vůní Eclat Weekend. Báječný koktejl svěžího červeného rybízu a šťavnatých hrušek se vlévá do vytříbené směsi stolistých růží a průsvitných vodních květin. Až vystoupíte na břeh, sametové bílé broskve a pižmo vás svedou na cestu líné smyslnosti. Perfektní na víkend!

cena: 699 Kč (50 ml), nyní v akci za 399 Kč

www.oriflame.cz

Parfémovaná voda Crystal Glam

Elegantní vůně s nádechem ovocného bergamotu, citronu, mandarinky a černého rybízu, která přechází do jemných tónů růže, ylang, jasmínu a dřevitých tónů. Exkluzivně s 3 krystalky Swarovski uvnitř flakónu.

cena: 799 Kč (50 ml)

www.fleurdesante.cz

Parfémovaná voda More by Demi

Zahalte se závojem pravé hollywoodské magie s Parfémovanou vodou More by Demi. Okouzlující tahitská ylang-ylang, elegantní sambakový jasmín a smetanové santalové dřevo se prolínají ve svůdném objetí a zachycují charismatickou, sofistikovanou krásu Demi Moore.

cena: 929 Kč (50 ml)

www.oriflame.cz

Toaletní voda Soirée

Velmi ženská svůdná vůně, která vás zaujme svými neodolatelnými akordy švestky, skořice a oblíbeného santalového dřeva, které zanechají dlouhotrvající a nezapomenutelný dojem.

cena: 699 Kč (50 ml)

www.fleurdesante.cz

Parfémy pro muže

James Bond 007

Bond má unikátní přitažlivost, která se líbí mužům i ženám napříč časem i generacemi. Nejúspěšnější a nejdéle trvající filmová série všech dob slaví v roce 2012 50. výročí uvedením nové vůně James Bond 007 a premiérou 23. filmu Skyfall.

Díky nové vůni 007 se muži cítí více sebevědomí, neodolatelní a nekompromisně mužní. Prostě dostanou, co chtějí.

Nová vůně probudí Jamese Bonda v každém muži!

cena: od 520 Kč (30 ml) do 990 Kč (75 ml)

www.prestigeproducts.cz

Toaletní voda Architect

Povzbuzující úvodní tóny modrého jedlovce a kardamomu otevírají Toaletní vodu Architect, plnou významů a vybroušených ploch. Dominantní dřevitý rám guajakového dřeva a sekvoje se v jejím srdci spojuje s kořenitou vůní tabáku a vytváří harmonii, která zachycuje vize moderního muže.

cena: 699 Kč (75 ml)

www.oriflame.cz

Toaletní voda Flamboyant Privé

Zachyťte jiskřící energii ranního východu slunce s Toaletní vodou Flamboyant Privé. Svěží a zároveň maskulinní harmonie citrusů a slaného akordu se rozvíjí do smyslných tónů dubového mechu. Vůně svořená na míru pro sebevědomého, přitažlivého muže.

cena: 649 Kč (75 ml)

www.oriflame.cz