Příčinou podráždění může být vaše citlivá pleť. Je totiž dost dobře možné, že patříte k těm 70% žen, které trápí právě suchá a citlivá pleť. Taková pleť bývá většinou vrozená, ale příčiny můžou být různé, znečištěné prostředí, špatná péče, vyšší fyzická zátěž nebo i psychický stres.

Co citlivá pleť nesnáší?

Citlivá pleť vyžaduje velice šetrné zacházení. Produkuje málo tuku, má tenkou rohovou vrstvu a málo ochranných pigmentů. A ani trochu dobře jí nedělá časté střídání kosmetických přípravků. Úplně nejdůležitější je její pravidelné a hlavně šetrné čištění. Ale čistit bychom ji opravdu měli jedině přípravky, které jsou určeny pro tento typ pleti. Pozor na přípravky s obsahem alkoholu, které kůži zaručeně podráždí. Častou příčinou podráždění můžou být i některé syntetické konzervační a parfemační látky obsažené v přípravcích.

Povzbuzení a pomoc pro ženy s citlivou pletí

Začneme dobrou zprávou a ubezpečením. Kosmetiku Ryor jistě znáte, ale možná nevíte, že v nabídce této kosmetiky je velké množství kvalitních a šetrných přípravků, které Ryor vyvinul speciálně a cíleně pro ošetření problémové, suché a velmi citlivé pleti. Proto ani na minutu neváhejte a co nejdříve „prolistujte“ webové stránky www.ryor.cz - katalog výrobků. Určitě se proklikejte až do sekce přípravků s názvem suchá a citlivá pleť. Nezapomeňte se přitom podívat také na novou řadu BIO Ryor Care, vaší pozornosti by rozhodně neměla uniknout kvalitní a naprosto úžasná kosmetická řada Ryamar.

Proč právě Ryamar?

Zadané klinické studie firmy Ryor prokázaly mimořádné účinky amarantového oleje na vysoce citlivou pleť. Přípravky řady Ryamar obsahují vysoké procento tohoto oleje. Pro využití v kosmetice byl amarantový olej objeven teprve nedávno a jako první v Evropě s ním začala pracovat právě firma Ryor. Dnes je rozšířen po celém světě a využívá se dokonce i ve vlasové kosmetice. Obsahuje unikátní látku skvalen, který brání působení UV paprsků v kůži, má výrazné regenerační, revitalizační a antioxidační účinky. Proto je tato kosmetika určena především pro ošetření vysoce citlivé a podrážděné pleti. Zvláštní pozornost by jí měly věnovat také nastávající maminky, neboť amarantový olej ovlivňuje proces praskání kolagenu a elastinu v podkožní vrstvě. Rostoucí bříško po jeho aplikaci zůstane pružné a bez strií. Amarantový olej je také to nejlepší pro hedvábnou a jemnou pokožku našich dětí. Jeho účinek je ověřený i při regeneraci pleti poškozené slunečním zářením či radioterapií. Jak vidíte, na Ryamaru je úžasné úplně všechno!

Citlivé pleti vyhovuje biokosmetika, ale pozor!

Je důležité si uvědomit, že 100% přírodní kosmetika sice vyhovuje citlivé pleti, ale to ještě neznamená, že nemůže vyvolat alergickou reakci. Proto si raději nejdříve pečlivě přečtěte informaci o složení přípravku a požádejte prodávajícího o tester.

Co znamená, když se řekne kosmetika bio?

Biokosmetiku tvoří přírodní rostlinné složky, přírodní aktivní látky, antioxidanty a vitaminy. Přírodní látky musí pocházet z ekologického zemědělství nebo z kontrolovaných sběrů ve volné přírodě. Nesmí obsahovat syntetická barviva, syntetické parfémy, syntetické konzervanty ani látky, které pocházející z mrtvých zvířat. Nepřípustné jsou ropné látky, jako jsou parafinový olej, vazelina, ceresin apod., a silikony. Přípravky musí být ohleduplné k životnímu prostředí. Obaly jsou pouze z recyklovatelných hmot. Obal je vždy řešen tak, aby při aplikaci nemohlo dojít k přímému kontaktu s vnějším prostředím, a tím následné nežádoucí kontaminaci, což se děje nejčastěji tím, že rukou saháme přímo do kelímku. To se u biokosmetiky vůbec nesmí stát. Pro biokosmetiku je specifická sladší vůně. Přitom vůně i barevnost nemusí být pokaždé stejné, záleží na času sklizně.

A ještě něco! Není BIO jako BIO! Jak je to vůbec možné?

Označení „přírodní“ nebo „bio“ používají dnes mnohé značky, dokonce i ty, které s přírodou mají pramálo společného. Na trhu jsou přípravky, které obsahují pouze minimální podíl výtažků z rostlin, a naopak obsahují látky, které ani zdaleka nejsou přírodního charakteru a co víc - obsahují nevhodné konzervační látky. Jak je to možné? Na rozdíl od biopotravin, které podléhají přísným normám Evropské unie, u kosmetiky u nás tak jednoznačná pravidla zatím neexistují. Nicméně v nejbližší době by měla v rámci EU vzniknout jednotná směrnice, která bude biokosmetiku jednoznačně definovat a zaručí maximální bezpečnost pro její výrobu, prodej a užívání.

Tak tedy která!?

Od září je na trhu nová vysoce kvalitní 100% přírodní kosmetika BIO Ryor Care certifikovanými ingrediencemi. Použité receptury a suroviny splňují všechny požadavky kontrolované přírodní kosmetiky. Přípravky obsahují pouze přírodní oleje, jako jsou olivový, jojobový, avokádový a makadamiový, dále přírodní emulgátory, emolienty a přírodní esenciální oleje, rostlinný glycerin, vitaminy a bambucké máslo. Nová řada BIO Ryor Care zatím nabízí Denní a Noční krém a také přípravek vhodný pro celou rodinu - Bambucký balzám. Ve fázi testování jsou další dva přípravky bio mastný krém a tělové mléko. V prodeji budou začátkem příštího roku.

Více o RYORu na www.ryor.cz.