Někdy nás může reklama pěkně poplést a my proto kupujeme věci, co nepotřebujeme. A pro kosmetiku to platí dvojnásob. Podívejte se s námi, kterých devět produktů můžete v klidu nechat v obchodě a nepořizovat si tak domů zbytečnosti.

Balzám na rty

Většina jejich výrobců tvrdí, že tyto balzámy jsou ideální pro zvlhčení rtů. Ale platí to bohužel jen pro některé a to ty, co neobsahují alkohol. V opačném případě totiž naopak vysuší jemnou pokožku na puse a ta spíše praská. Cenově dostupnou a rozhodně užitečnější alternativou jsou buď kosmetická vazelína nebo včelí vosk s kapkou olivového oleje.

Přípravky na roztřepené konečky

Bez ohledu jak moc bychom chtěli, tak neexistuje kosmetický prostředek, který by dokázal zacelit roztřepené konečky vlasů. Různé balzámy a masky, které vám slibují zázraky, tak jen krátkodobě vizuálně slepí zničené části. Po chvilce je vaše kštice zase roztřepená. Jediné, co vám na zničené konce vlasů pomůže, je jejich odborné zastřižení.

Pleťové tonikum

Tak tuhle věcičku považuje většina žen za naprostou nezbytnost pro vyčištění své pokožky. Ale zase jde o velkou chybu, kterou děláme, když jej používáme. Na vyčištění pleti je nejideálnější čistící mýdlo, nebo gel, protože neobsahují alkohol a nevysušují tak pokožku.

Krémy na různé části těla

Znáte to. Na poličce vám stojí speciální krém na chodidla, nohy, ruce a tělo, protože nás reklamy přesvědčily, že každá část našeho těla potřebuje speciální péči. Toto je opravdu jen mýtus. Ano, váš obličej potřebuje občas speciální péči, ale jen v některých případech. Jinak platí, že všechny zvlhčovací a speciální krémy fungují na stejném principu, takže je můžete používat téměř na celé tělo.

Textilní masky na obličej

Nemůžeme říci, že jsou látkové masky zcela zbytečné. Někdy mohou pomoci vaší pokožce na obličeji vypadat lépe. Ale stejně je ve skutečnosti ani nepotřebujete. Většina z nich totiž jen zvlhčuje nebo redukuje tvorbu mazum, přičemž stejného efektu můžete docílit za pomoci obyčejného krému.

Šampon proti lupům

Šamponů proti lupům najdete na trhu mraky a všechny slibují, že po jejich použití nenajdete na rameni ani smítko. Ale pravda je, že lupy jsou většinou způsobeny tím, že vám špatně pracují mazové žlázy na hlavě a v důsledku toho se vám ve vlasech objeví houba způsobující lupy. Běžný šampon vám nemůže pomoci tento problém odstranit, takže si pro řešení tohoto problému musíte zajít do lékárny.

Krém na celulitidu

Mnoho lidí pořád ještě věří, že existují magické krémy, které je za pár dní dokáží zbavit nevzhledné pomerančové kůže na hýždích a stehnech. Ale jediné, co na celulitidu působí, je cvičení, zdravá výživa a případně i masáže či peelingy, které stimulují krevní oběh. Krém je schopen pouze změkčit pokožku a poskytnout tak optický efekt zeštíhlení.

Kutikulový olej

Použití několika kapek speciálního velmi dahého oleje se jeví jako vynikající způsob, jak získat krásnou manikuru. Ale bohužel, jakmile se vstřebá, jeho efekt pomine a nemá žádný další užitek. Pokud opravdu chcete pomoci nehtům, zkuste na ně použít kosmetickou vazelínu nebo přírodní oleje.

Krémy, pěny a gely na holení

Holící krémy, pěny a gely vám mají pomoci při holení, protože změkčují vlasové či chloupkové folikuly a pomáhají žiletce lépe klouzat po kůži. Ovšem stejnou službu a možná lepší vám poskytnou i obyčejné sprchové gely, které obsahují velké množství glycerinu a jiných zvlhčujících látek. Tak proč zbytečně utrácet.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!