1. Ocet vám může pomoci zklidnit pokožku po celodenním opalování a odstranit její zarudnutí.
a) pravda
b) lež

Pravda
Díky kyselině octové, kterou smícháte s olejem a vytvoříte tak masku, můžete nanesením na pokožku snížit zánět, bolest, zarudnutí a vysušení pleti. Sice budete vonět jako salátová zálivka, ale zase na druhou stranu nebudete vypadat jako rajče.

2. Trocha vodky přidaná do šampónu může pozitivně ovlivnit jeho účinek.
a) pravda
b) lež

Pravda
Vodka je dobrá nejen na pití. Alkohol má kyselé pH, které pomáhá čistit vlasy, na kterých se nahromadila barva, chlór a jiné produkty (jako třeba tužidlo nebo lak na vlasy), které zdraví vlasů moc nepřidávají. Tím, že si pomůžete vodkou, znovu odhalíte krásu svých vlasů.

Extra tip KAFE.cz:

Kupte si svůj oblíbený šampón, přidejte do něj panáka vodky. Takový šampón používejte 1x týdně. Při častějším používání by mohlo docházet k nadměrnému vysušování vlasů.

3. Guma z tužky dokáže opravit chybičky nadělané řasenkou.
a) pravda
b) lež

Lež
Snad všechny ženy již někdy poznaly, jaké to je, obtisknout řasenku pod oko namísto na řasy (a to hlavně tehdy, když my, ženy, sedíme za volantem, na semaforu je červená a my doděláváme make-up, který jsme nestihly ráno). Guma z tužky způsobí jediné – začervenání a tmavé stopy po řasence se budou zdát ještě větší a hrozivější. Ani tak, že si postižené místo budete dřít rukou, výsledek nezlepšíte.
Nejlepším způsobem, jak odstranit stopy řasenky, je vatový tampón namočený do vody nebo do odlučovače make-upu. Na menší chybičky také můžete použít vatové tyčinky do uší.

4. Strouhané brambory mohou pomoci zmenšit kruhy pod očima.
a) pravda
b) lež

Pravda
Strouhané brambory dokáží prosvětlit tmavá místa pod očima. Brambory totiž obsahují enzym zvaný katecholáza, který je používán obvykle v kosmetických rozjasňovačích.
Postup:
Nastrouhejte si brambory na struhadle a položte si je přímo pod oči. Pozor na šťávu vytékající z brambor, aby se nedostala do kontaktu s očima. Nechte působit 15 - 20 minut.

5. Banán zmírňuje projevy stárnutí a zbavuje pleť vrásek.
a) pravda
b) lež

Pravda
Ano, banánová maska totiž dokáže zázraky, co se odstraňování vrásek týká. Rozmačkejte ¼ banánu a vytvořte z něj krém. Masku poté naneste na celý obličej a nechte působit 20 minut. Obličej si pak opláchněte nejdříve teplou vodou a poté studenou. Vaše pleť bude krásně jemná a elastická.

6. Doma mi nic nepomůže odstranit černé tečky.
a) pravda
b) lež

Lež
Nemusíte chodit jen do kosmetických salónů. I doma se lehce můžete zbavit černých teček na obličeji. Zkuste domácí napařování (to se nehodí pro ženy, které mají rozšířené póry nebo červené žilky). Ohřejte si vodu (pro větší efekt můžete do vody přidat heřmánek) a nalijte ji do nádoby. Hlavu nad ni skloňte a utěsněte prostor kolem ručníkem. A teď už jen 10 minut relaxujte.

7. Lžička citrónové šťávy navrátí vlasům ztracený lesk.
a) pravda
b) lež

Pravda
Je to pravda, ale jen u blondýnek. Brunetky a zrzky namísto citrónové šťávy v následujícím receptu na domácí masku na vlasy použijí jablečný ocet.
Maska: Smíchejte lžičku medu ve 250 ml teplé vody se šťávou nebo octem. Na vlasy nejdříve použijte šampón, poté je přelijte touto směsí, ale neproplachujte. Následně můžete vlasy usušit tak, jak jste zvyklé.

8. Zastřihováním konečků řas způsobíte, že budou delší než obvykle.
a) pravda
b) lež

Lež
Ruce pryč od nůžek. Sice se tato „babská“ rada traduje, ale není to pravda. Tím, že budete řasy zastřihávat, je rozhodně neprodloužíte. A rozhodně není dobré cokoli ostrého přikládat k očím.

9. Pivo je lepší než lak na vlasy.
a) pravda
b) lež

Lež
I když o pivu se říká, že dělá hezká těla nebo že pití piva zvětšuje prsa, na vlasy jej nestříkejte. Sice může z vlasů odstranit nežádoucí látky, ale jako lak nebo tužidlo se rozhodně neosvědčí.

10. Bělicí zubní pasta dokáže zesvětlit také nehty.
a) pravda
b) lež

Pravda
Také se nemůžete zbavit na nehtech drobných skvrnek nebo jen máte pocit, že už nadobro ztratily veškerý lesk? Tak pak je určitě zkuste omýt jedlou sodou smíchanou s bělicí zubní pastou. Taková lázeň oživí vaše nehty a navrátí jim lesk.