Diskutujte: Jestli máte nějaké další dotazy ohledně hubnutí, sem s nimi. Kdo ve vašem okolí by potřeboval zhubnout?

Dopředu říkám, že jsem v tom nevinně. Hříšný, sladký a doslova božský atentát spáchal „ze zálohy“ vedoucí pekárny Kabát Zdeněk Ondroušek Podívejte se na jeho rady ohledně pečení ZDE.

Zatelefonoval mi totiž do kanceláře, že vyzkoušel v pekárně vyrobit velikonoční Boží milosti, které spolu chceme naučit čtenářky krok za krokem, a že mi veze do práce ochutnávku. A protože byly Boží milosti hříšně dobré (snad to není rouhání?), neodolala jsem a ochutnala. Naštěstí zbytek várky rozebrali mí mlsní kolegové.

Pravidelné vážení v Naturhouse ukázalo další půlkilo dolů

Už jsem setřásla téměř čtyři kila za čtyři týdny, což odpovídá zdravé rychlosti hubnutí : 0,5 – 1 kg týdně. Pestrý jídelníček mi vyhovuje, doplňky Naturhouse mi buď pomáhají, nebo ještě navíc moc chutnají.

3 bonusy navíc:

  • Přestala jsem usínat cestou domů v autobuse. Cítím se mnohem svěžejší.
  • Nebývám přejedená ani hladová.
  • Můžu večeřet. Super novinka v mém životě, protože večeřím jsem se roky důsledně vyhýbala.

Odpovědi dietoložky na nejčastější dotazy:

Obsahuje ještě některé jiné ovoce podobné "spalovací látky" jako ananas? A co v tom ananasu vůbec je tak zázračného? (Iveta K., Brandýs nad Labem)
Např. papája, opuncie, zelený čaj ... takzvaných přírodních spalovačů je velmi mnoho. Ananas si ceníme především obsahem enzymu bromelinu, který štěpí bílkoviny na aminokyseliny, zabraňuje srážení krve, zlepšuje prokrvování, snižuje krevní tlak, odvádí z orgnismu škodlivé látky.....

Co si myslíte z dietologického hlediska o avokádu. Někde jsem četla, že je moc tučné a jinde zase, že jsou to tuky, které nevadí. (Heda Z., Praha)
Avokádo obsahuje hodně tuku v podobě nenasycených mastných kyselin, převážně kyselinu olejovou (podobně jako olivový olej), tudíž avokádo ano,ale v rozumném množství.

Každý den večer si dám jednu deci kvalitního červeného vína kvůli srdci (mám s ním problémy, přestože mi není ani třicet). Škodí takové množství alkoholu při dietě? (Kristýna B., Praha)
Sklenka červeného vína při dietě nevadí, ale bez ní by vám to šlo rychleji. Každý kalorický příjem navíc vám hubnutí zpomaluje.

Vím, že bych měl jíst luštěniny, ale hrozně mě nadýmají. Existuje nějaké "šetrné" řešení? (Igor M., Ostrava)
Namáčením (poté samozřejmě slitím vody) nebo naklíčením luštěniny ztrácejí látky, které způsobují nadýmání. Zkuste červenou čočku, která nenadýmá.

Můžu při redukční dietě nahradit vlákninu třeba mandlemi nebo oříšky? (Karel K., Mladá Boleslav)
Ne, zklamu vás. To nemůžete. A nejen proto, že jsou mandle i oříšky příliš tučné!

Partner má klasický tvar postavy jablko, při výšce 180 cm váží 105 kilo. Co si o tom myslíte? (Nina J., Liberec)
Podle BMI sice patří váš přítel do obezity, ale BMI nebere v potaz svalovou hmotu. Důležitější je procento tělesného tuku, které bohužel nevím. Stačí ale zajít do některé z našich poboček, které jsou ve všech větších městech, a bezplatně se poradit.

Strašně mě pronásleduje chuď na slané? Občas nevydržím a "vyluxuju" u televize brambůrky a na postavě je to samozřejmě znát. Nevíte, co mému organismu může chybět? (Simona Ch., Ústí nad Labem)

Důvodem může být jen nesprávně složený jídelníček, samozřejmě si můžete nechat udělat testy, jestli vám nechybí nějaké minerály, vitamíny.

Ráda bych začala hubnout kila, která jsem nabrala v těhotenství, ale ještě kojím. Nevím, jak začít... (Lenka K., Praha)
Pokud kojíte, určitě nedržte redukční dietu, ale vyvážený jídelníček by vám do začátku určitě pomohl.

Pronásledují mě záchvaty nočního hladu, vždycky potom vyjím ledničku. Jak bych se měla přes den stravovat? (Pavla P., Brno)
Když budete přes den pravidelně jíst po menších dávkách, ideálně v intervalu tří hodin, měl by být s nočními nájezdy na ledničku konec.

Jak poznám, že nadměrně zadržuji vodu? (Jana N., Kroměříž)
Nadměrné zadržování vody v organismu nejčastěji provázejí problémy se spodnější partií těla, tzn. otoky, mravenčení končetin, celulitida a podobně.

((bean:1:23))