Karolína se narodila v Praze, otec se v útlém dětství od rodiny odstěhoval a před dvěma lety ji navždy opustila maminka. Vyrůstala se dvěma sestrami. Nejmladší sestra v dětství podlehla zdravotnímu postižení a s druhou sestrou již delší dobu neudržuje kontakt. Na cestě za lepším životem nyní Karolíně pomáhá hlavně přítel a Hana Beroušková, Václavova maminka.

Cesta za snem

V průběhu letošního léta by se chtěli Karolína s přítelem Václavem vzít. Proto také absolvovala měsíční intenzivní terapii v hodnotě 91 tisíc korun na pražské Neurorehabilitační klinice Axon. Doposud na úhradu svých terapií získala 20 tisíc korun od Konta Bariéry, které pomáhá lidem s handicapem. Aby si Karolína mohla splnit sen a postavit se na vlastní nohy, je nevyhnutelné terapii absolvovat ještě jednou.

„Díky terapii Kosmík v Axonu mám šanci se postavit na vlastní nohy, tuto neurorehabilitaci mně ale zdravotní pojišťovna celou nezaplatí a nákladnou léčbu si již nemohu dovolit. Jedná se totiž téměř o 100 tisíc korun. Čeká mě nácvik stoje, který je klíčový, abych poté mohla udělat samostatné kroky. Součástí terapie je i cvičení pomocí robotického přístroje Lokomat určený k nácviku správného stereotypu chůze,” popisuje Karolína Doležalová.

Finančně mohou čtenáři Karolíně pomoci prostřednictvím transparentního účtu 2601572011/2010, spravovaném Nadačním fondem AXON, do zprávy pro příjemce pak stačí napsat “Karolína Doležalová”.

Špičková péče

„Příběhy našich pacientů nám nejsou lhostejné. Kromě profesionální zdravotní péče pomáháme pacientům se získáním finančních prostředků, aby si fyzioterapie, které významně ovlivňují jejich kvalitu života, mohli finančně dovolit. Pacientům a jejich rodinám pomáháme s foundraisingem a finančně je podporujeme prostřednictvím Nadačního fondu AXON,“ říká zakladatelka a primářka kliniky AXON MUDr. Jarmila Zipserová.

Neurorehabilitační klinika AXON je lídrem v neurorehabilitaci v Česku. Vyniká zejména moderním a individuálním přístupem k pacientům s využitím nejnovějších poznatků v neurologii a rehabilitaci. Poskytuje intenzivní terapii dospělým i dětským pacientům s DMO, pacientům po cévní mozkové příhodě, nádorech mozku, traumatech hlavy, úrazech páteře či s jinými onemocněními, která vznikají na úrovni centrální nervové soustavy. Zakladatelkou a primářkou kliniky je MUDr. Jarmila Zipserová.