Pomáhá odstraňovat odumřelé buňky, zabraňuje ucpávání pórů, příznivě působí na mladistvý a zdravý vzhled pokožky, napomáhá lepšímu vstřebání krémů a kosmetiky – to jsou jen některé z důvodů, proč používat peeling, a to nejen na obličej, ale na celé tělo. Ne všechny druhy jsou ale pro vás vhodné, zvlášť pokud máte suchou, nebo citlivou pleť. Poradíme vám, jak peeling správně vybírat.

Hydratace

Zvlášť velký pozor na peeling je třeba dát, pokud je vaše pleť suchá a citlivá. Ani v tomto případě ho nevynechejte, ale volte vždy takový, který obsahuje ingredience, které pokožku zároveň hydratují a vyživují, například s mandlovým olejem.

Kafe.cz zjistilo

Odborníci nedoporučují provádět peeling častěji než jedenkrát týdně. Jinak by totiž mohl napáchat více škody, než užitku. Platí to jak u normální, tak u citlivé pleti.

Aroma

Mnoho peelingů můžete zároveň použít jako aromaterapii. Stačí, když si vyberete vhodnou vůni, která vás uklidňuje či povzbuzuje, a poté peeling použijete ve sprše. Můžete tak vytvořit koupel, která bude lahodit vašemu tělu i mysli.

Speciální péče

Peeling nevybírejte univerzální, ale vždy speciálně na tu část těla, na kterou potřebujete – jiné peelingy existují na nohy, obličej, nebo na rty, které očistit od odumřelých buněk také potřebují. Pokožka na nich je ale obzvlášť citlivá, a tak je potřeba vybírat na ni velmi šetrný peeling.

Speciální účel

Pokud potřebujete vyřešit nějaký specifický problém, například celulitidu, strije či akné, mů-žete si vybrat také specializovaný peeling, který je na takovýto problém přímo určený.