Vlastnit obchod s kosmetikou je snem mnoha žen. Jitka Letici si ten svůj splnila a na www.laorganica.cz nabízí přírodní produkty, za které ručí a pro které má v rámci České a Slovenské republiky exkluzivní zastoupení.

Jak vznikla první myšlenka založit si společnost, která dováží přírodní kosmetiku?

Kosmetický maniak jsem odjakživa, což bylo dáno i výběrem prvního studia na kosmetické škole, kde jsem měla možnost naučit se složení kosmetických produktů a poznávat širokou pestrost pleťové kosmetiky. Tato vášeň mi zůstala dodnes. Bohužel jsem majitelkou velmi citlivé pleti se sklonem k cystickému akné, tak mé hledání vhodné pleťové kosmetiky muselo být efektivnější. Běžná dostupná pleťová kosmetika zhoršovala stav mé pleti a kosmetika dostupná v salonech přestala po čase působit. Tak jsem se rozhodla jít po vlastní ose a podařilo se.

V čem se liší vámi nabízená přírodní kosmetika od jiné přírodní kosmetiky, která je zde dostupná?

Liší se tím, že složení produktu je velmi precizně vyvážené. Má jinou konzistenci a celkově se příznivě sladí s pokožkou. A taky bych chtěla zdůraznit, kosmetika je složená z kvalitních ingrediencí a znám i výrobu produktů, proto si za tou kosmetikou stojím. Získala i mnoho ocenění. Tady je dobré zmínit, že ne každá firma se do soutěže může přihlásit, a to z důvodu, že ne všechny kosmetické firmy splňují daná kritéria. Zkoumá se původ produktu a hlavně složení, pravidla jsou velmi přísná. To, že produkt je označen jako bio a nebo přírodní kosmetika, neznamená, že je to kvalitní přírodní kosmetika. Tato soutěž je především férová proto, že se tam nemůže přihlásit firma, která má pouze marketing postavený na přírodní kosmetice nebo na bio produktu. Hodnotí se samozřejmě i účinek daného produktu.

Chodíte se do práce bavit?

Jak kdy. Máme zvláštní dobu a tak vše funguje chaoticky. Za normálních podmínek je ta práce veselejší.

Pracovala jste jako koučka i manažerka – naučila jste se díky těmto pracovním pozicím něco, co jste využila ve svém podnikání?

Nevzdávat se a dobře si organizovat pracovní den!

Otestovala jste osobně všechny produkty, které na e-shopu máte?

Všechny ne. Mám své topky a tyto produkty používám pořád dokola, dokud mě baví. Pak opět popojedu a vrhnu se na testování. (smích)

Dovážíte ručně vyráběné přírodní produkty – jak jste objevila sortiment, který na e-shopu chcete mít?

Největší důraz jsem kladla na kvalitu, na pleťovou kosmetiku mám opravdu vysoké nároky. Hledala jsem dlouho, než jsem našla kosmetiku, kterou mohu propagovat. Ručně vyráběná kosmetika zní sice atraktivně, ale budete se divit, mezi podnikateli o ni takový zájem není. Nelze totiž spoléhat na kvantitu. Pro mě to ale byla jasná volba. Vždy volím kvalitu místo kvantity. Každý produkt má jméno člověka, který jej vyrábí.

Mnoho lidí má představu, že přírodní kosmetika je zdravější, ale méně funkční. Vy sama máte ráda produkty, které jsou přírodní a efektivní – může přírodní kosmetika nabídnout stejný efekt jako ta „chemická“?

V první řadě je dobré podotknout, že přírodní kosmetika udržuje pleť čistou a zdravou. Čistá a zdravá pleť je základ. Další krok je efektivita produktu. Co se týče aknózní, suché a citlivé pleti, je přírodní kosmetika velmi efektivní. Pokud se budeme bavit o zpevnění pleti a vráskách, i zde je přírodní kosmetika účinná. Když je pleť zdravá, lépe reaguje na cílené ošetření. Důležitá je včasná péče, kterou pak nedoháníte po třicítce.

Kromě kosmetiky milujete i parfémy – máte ráda i parfémovanou kosmetiku? Nebo právě v případě vůně u kosmetiky platí, že méně je více?

Parfémovanou pleťovou kosmetiku zásadně nepoužívám. Výjimkou je pouze tělová kosmetika.

Změnilo se nějak chování vašich zákazníků v době koronaviru? Po jakých produktech teď nejvíc touží?

Ano, změnilo. Zákazníci se teď více zaměřili na tělovou kosmetiku a péče o pleť se kvůli rouškám zanedbává, což je velká škoda!

Jak to máte vy sama – změnil se za poslední měsíce způsob, jakým se o sebe staráte?

Vůbec ne, já své rituály neměním.

Bez kterého produktu byste nemohla žít?

Určitě bez krému na suchou a citlivou pleť.

Díky tomu, jak vypadáte, děláte svým produktům sama skvělou reklamu. Netajíte se ale ani svou láskou k jídlu – hlídáte si kalorie, nebo jíte, na co máte chuť?

Co se týče jídelníčku, tak se neomezuji. Pokud jsou dny, kdy se cítím ve svém těle nekomfortně, upravím si jídelníček dle potřeby a přidám pohyb. Jsem sportovní typ, velmi mě baví tanec, pilates…

Milujete i knihy – jaká vám teď leží na nočním stolku?

Momentálně čtu Čtyři dohody, pracovní knihu od Dona Miguela Ruize.

JITČINY OBLÍBENÉ PRODUKTY Z www.laorganica.cz

360 Smoothing Body Contour Cream

Tělový krém, který dokonale vyhlazuje problematické části těla. Denní rutina.

Bio Retinol + C Booster

Toto sérum jsem si oblíbila především proto, že obsahuje koktejl vitaminů a zesvětluje pigmentaci. Ráda sérum používám pod Bio-Retinol Gold Mask, sérum vmasíruji do pleti a následně aplikuji pleťovou masku. Výsledek zaručený.

Hyaluronové Sérum 200 s 200 mg kyseliny hyaluronové

Sérum používám pod denní krém, hydratuje a vyhlazuje jemné linky. Pleť nezatěžuje a nevytváří akné, za to jsem vděčná, jelikož na akné trpím i ve svém věku.

Bio-Retinol Gold Mask

Tato pleťová maska je úžasná, a to v mnoha směrech. Sjednocuje pleť, vyhlazuje, zpevňuje, dodá výživu a mladistvý jas. Osobně tento produkt beru za velmi zdařilé dílo v kosmetickém průmyslu.

Konturovací krém 360 na oči a rty

Tento oční krém nezatěžuje oční okolí a dokonale vyhlazuje jemné linky, lze použít i nad horní ret, kde vznikají nevzhledné vrásky. Osobně používám každý den.