Jídlo jako recept na dlouhověkost

Jídlo neuspokojuje pouze naše chuťové buňky. Pomocí správného jídelníčku můžete vypadat skvěle a každý vám navíc bude hádat o několik let méně.

Nakupujte podle barvy

Antioxidanty jsou chemické látky v jídle, které dávají rajčatům jejich zářivě červenou, brokolici bohatou zelenou a lilku jeho fialovou barvu. Více důležité ale je, že jsou to látky, které zabraňují tvorbě vrásek a nedovolí cholesterolu, aby ucpal vaše cévy. Tito nutriční hrdinové neutralizují volné radikály, které způsobují stárnutí buněk a jsou příčinou mnohých onemocnění. Velmi zdravé je tedy jíst ovoce a zeleninu různých barev. Například antioxidanty v bobulovitém ovoci podporují kognitivní a motorické funkce. Granátové jablko snižuje riziko srdečního infarktu a mrtvice. Brokolice a brukev obsahují látky, které pomáhají předcházet rakovině prsu.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky