Výstřih je výrazně a ryze ženská zbraň k hledání a uplatnění krásy… Samozřejmě, že už máte vyzkoušené některé způsoby, víte, jaké dekolty vám sluší, k těm se jako k melodickým evergreenům znovu vracíte. Hodně o tom, co si můžete, anebo nemůžete dovolit, rozhoduje váš horní objem, tedy jak veliká prsa máte a které výstřihy se právě k vašim mírám hodí.

Mnohé tipy, které vám přinášíme, už jistě znáte, další novinky nám nabízejí současné technologické možnosti výroby a také až hodinářská rukodělná práce. Elegantní paráda posledních sezon přeje spíš „minivýstřihům“, které jsou ale velmi rafinované. Rozdělili jsme naše tipy pro vás na denní a večerní, ale jedná se pouze o návodné dělení, protože žádné regule v tomto smyslu nefungují. Funguje pouze váš cit a nálada chvíle, pro kterou se právě oblékáte…

Denní výstřihy

  • Průhledné a poloprůhledné šifony nebo krajka na topech a halenkách nepotřebují už žádný „obr“ výstřih, jen menší, asymetrický nebo kulatý… Už tak jde poměrně o odvážnou věc. Extravaganci materiálu můžete významně umenšit, pokud si pod vlající šifon oblečete top k oblečení ladící (nebo univerzální černé) barvě.
  • Stejně tak se chovají halenky, jejichž zadní díl má rafinované průhledy, nebo je ušitý z látky ze stejné barvy, ale poloprůhledné. Pak už žádné odvážnější dekolty.
  • Pouzdrové nebo plášťové šaty jsou skromné, mají často jen malou lodičku výstřihu nebo bejzrové klopy. Zato je můžete nosit na některé příležitosti, samozřejmě nikoliv „byznys“, bez podprsenky.
  • Lodičkový výstřih, který se „pohybuje“ a ukazuje i tu a tam rameno nebo obě, nutně musí doplnit pěkné prádlo v tónu nebo neviditelná ramínka.
  • Další novinkou posledních sezon u halenek je zapínání na druky, které dovolí zvětšování výstřihu podle nálady majitelky. Do zaměstnání volíme jistě jinou variantu nežli na rande.
  • Dokonalé řasení topu u výstřihu do takzvané vody vytváří ponejvíc hlubší lodičku, a navíc opticky zvětší objem i dámám s menším poprsím. Jde o rafinovaný výstřih, který zdobí i pomáhá zároveň.

Večerní výstřihy

  • Hluboký odvážný výstřih, který je zakončený kovovými dílky ve tvarů květů, které suplují ramínka a náhrdelník zároveň.
  • Hlubší trojúhelníkový výstřih vytvoří živůtek se zavázáním pod prsy. Na večerní party si je mohou dovolit dívky a ženy s pevným poprsím, které mohou chodit i bez podprsenky.
  • Roztomilé šunkové a balonkové hravé rukávky se často spokojí s korzetovým živůtkem, který se „staromódně“ šněruje na zádech. Docílíte tím efektního pasu a celkově štíhlé siluety.
  • Dámy s krásnými a dobře tvarovanými rameny (ovšem bohužel jen ty pod 40 let) si mohou obléknout především na večer útlý korzetový živůtek bez ramínek. Někdy bývá propojený mezi prsy ozdobenou vázačkou, která umožní zpevnit celý tvar horního dílu stažením šňůrek do uzlu za krkem.
  • Senzačně vypadá bůhvíkolikátá varianta na legendární malé černé, kde výstřih samotný tvoří poloprůhledný strečový tyl.
  • Asymetrické výstřihy na jedno rameno vyžadují opět štíhlé paže a oblá ramena.
  • Rovné šaty a la 20. roky minulého století nad kolena, s hlubokým výstřihem do špičky, vyžadují opět pevné poprsí, nosí se totiž nahoře „bez“. Dámy, které si podobnou záležitost prostě nikdy nedovolí, mohou ale uvažovat o výstřihu vzadu, který dokáže vypadat až překvapivě sexy.
  • Šaty nebo top, „zavěšené“ na látkovém obojku u krku, s vysokými americkými průramky, mohou být mezi prsy uprostřed roztřižené. Jde o dekolt, který vyžaduje i umírněné pohyby od nositelky. Při rockovém tanci by mohlo být vidět příliš!

Tip Kafe.cz

Okázalou záležitost, co se výstřihu týče, zjemní nebo docela kdykoliv překryje velké okázalé pánské sako nebo docela maličký blejzr do pasu. Dobrou službu vám udělají také bolerka ze všelijakých materiálů.

Mohlo by vás také zajímat: Móda: Vzorovaná hitparáda nebo Móda: Sezona jako latté…