Sluneční kosmetika

Jakmile odložíte bundu a vyrazíte v tričku, je nejvyšší čas začít používat kvalitní ochranný krém proti slunci. Nezáleží na tom, že nejedete k moři, slunce je i v našich podmínkách dost ostré na to, aby vám mohlo způsobit zdravotní problémy. Pokud máte doma krém z loňska, nejdříve se podívejte, zda mu již neskočila lhůta použitelnosti. Odborníci doporučují používat kosmetiku s ochranným faktorem 30 a výše.

KAFE.cz zjistilo:

  • K dokonalejší ochraně pokožky nezapomínejte na sluneční brýle, pokrývku hlavy, a také na vhodné oblečení, nejlépe tmavších odstínů, které pokožku před sluncem více chrání.
  • Při aplikaci krémů s ochranným faktorem nezapomínejte na nohy – především na chodidla, anebo oblasti kolem kolen. Podle odborníků jsou to totiž právě nohy, kde se u žen nejčastěji objevují kožní nádory.

Tónovací krém, make-up

S nadcházejícími teplými dny zapomeňte na těžké make-upy a nánosy pudru. Raději si vyberte kvalitní tónovací krém, anebo make-up, díky němuž bude pokožka chráněná, bude vypadat přirozeně a nebudou se jí ucpávat póry. Nejlépe uděláte, pokud zvolíte takový, který zároveň obsahuje dostatečný ochranný faktor.

Tip KAFE.cz

Prvním krokem každého líčení je perfektní make-up. Chloubou vaší pleti se stane make-up Perfect Stay 24h, který zanechává pokožku jemnou a pružnou.

Peeling na nohy

Během zimy neměly nohy příliš šancí dýchat. Uzavřené boty jim příliš nesvědčí a na nohách to po chladných dnech určitě bude znát. Pokud nechodíte na pedikúru pravidelně, je čas na ni vyrazit. V každém případě byste si měla domů pořídit kvalitní peeling na chodidla, kterým je budete průběžně zbavovat odumřelé kůže. Poté použijte kvalitní výživný a ošetřující krém na nohy.

KAFE.cz zjistilo:

Další jarní tipy

  • Ve slunečných dnech byste měla zapomenout na používání peelingu či masek s abrazivními částečkami před tím, než jdete ven. Pleť by byla ještě více náchylná k poškození. Tuto proceduru provádějte výhradně večer.
  • Nezapomínejte pravidelně natírat také místa, která se vám v létě mohou snadno spálit, ale často jsou opomíjená – patří k nim například uši, anebo kůže mezi prsty.