Kdo je podle vás hezčí – vyhublá modelka Kate Moss (36), anebo vnadná sexbomba Marilyn Monroe (1926-1962)? Podle antropologů z Nového Zélandu, kteří se tímto problémem zabývali, jsou krásné obě dvě. Jak na to přišli? Jednoduše si to spočítali.

Přesýpací hodiny – ideální tvar

Velká ňadra, štíhlý pas, dlouhé hubené nohy, vypracovaný zadek a krásně tvarované boky… Měla by takto vypadat ideální žena? Ne. Jednotlivé části nejsou podle vědců až tak důležité, co ovšem stěžejní naopak je, je poměr mezi boky a pasem. Tedy figura typu přesýpací hodiny.

Klíč k atraktivitě – pas a boky

A jak si tedy onen poměr pasu a boků spočítáte? Snadno. Jen jejich rozměry vydělíte. Pokud vyjde cifra 0,7, má žena souměrnou, a tudíž i velmi žádoucí figuru! Aby dokázali svou teorii, podrobili vědci testu skupinu dobrovolníků, kterým předložili snímky žen. I když se všichni nejprve soustředili na ňadra, klíčem k atraktivitě byly boky a pas. Podle vědců vysílá žena s ideálním poměrem 0,7 mužům biologický signál: „Jsem plodná a porodím ti zdravé dítě.“

KAFE.cz zjistilo:

Ideální muž? Zženštilý a štíhlý!
A jakým mužům dávají přednost ženy? Také tady vědci zaznamenali zajímavé výsledky. Cvičení v posilovnách se mužům příliš nezúročí. Ženy podle vědců upřednostňují štíhlejší, lehce zženštilé typy, u nichž je větší pravděpodobnost, že budou něžnými a pečujícími partnery.

Jste krásná? Spočítejte si to!

  1. Postavte se vzpřímeně a břicho nechte uvolněné.
  2. Najděte nejplošší místo na břiše a změřte obvod.
  3. Najděte nejširší místo na bocích a změřte obvod.
  4. Vydělte výsledek naměřený v bodech 2 a 3. Je váš koeficient 0,7? Pak gratulujeme, jste krásná!

Vrchol krásy? V 31 letech!

S dobrou zprávou pro ženy, které už mají osmnáctku pár let za sebou, přišli britští vědci. Zjistili totiž, že ženy jsou na vrcholu krásy v 31 letech. Z jejich exkluzivního průzkumu vyplynulo, že jednatřicítky jsou mnohem atraktivnější než osmnáctky. A to jak fyzicky, tak duševně. Nic na tom nemění ani fakt, že ženy v tomto věku bývají často vdané a mají děti.