Samy jsme to zažily. Vyrazily jsme v počtu jedenácti zaměstnankyň našeho vydavatelství vyzkoušet si, jak si asi připadá opečovávaná modelka. Hned ve dveřích nás uvítali sklenkou šampaňského a nabídli lehké občerstvení – ovocnou mísu a něco sladkého k tomu.

Pak jsme jednotlivě vyrazily podstoupit zkrášlovací procedury: Jako první přišlo na řadu „žehlení obličeje“ speciálním přístrojem, který nám do jemné pokožky obličeje vpravil omlazovací séra.

Následovala kosmetická část. Dvě odbornice každou z nás dokonale nalíčily. Braly přitom v úvahu, co které sluší, takže, jak si můžete prohlédnout na fotografiích, z obyčejných žen udělaly téměř krásky, které by mohly konkurovat leckterým modelkám.

Kadeřník si pak vzal na starost naše vlasy. Občas do nich i vjel lehce nůžkami, většinou ale jen za pomoci fénu, kartáče a vosku nám vytvořil vlasové kreace, které mnohé z nás překvapily. Mě například ani ve snu nenapadlo, že by mi mohla slušet patka. A vidíte, slušela. A sluší.

Vyzkoušely jsme si i příčesky z pravých vlasů od firmy Balmain, které jen přicvaknete k vašim vlasům a najednou, čáry máry fuk, máte třeba ohon až na záda a přitom nikdo nepozná, že není váš vlastní.

Nakonec přišel na řadu profesionální fotograf, který ve svém, dokonale vybaveném studiu udělal každé z nás krásnou fotku, dokumentující, že i my, obyčejné „šedé myšky“ můžeme vypadat jako Claudia Schiffer. Pravda, trochu počítačových kouzel k tomu bylo potřeba, ale retuš se používá i na módních fotografiích, které obdivujeme v časopisech…

Zkrátka, ideální odpoledne pro ženy. Navrhněte to i ve své firmě, opravdu to stojí zato. Více informací na www.surfacemakeup.cz