K nejmódnějším barvám letošního jara patří chrpově modrá nebo svěží zelená. Frčí i všechno třpytivé! V kosmetické výbavě nesmí chybět kvalitní make-up, oční stíny a linky, vhodně zvolená rtěnka, tvářenka, bronzer, řasenka, tužka na oči, obočí a konturu rtů.

Deset minut a je to!

Nejdříve pleť vyčistíme a pinzetou upravíme obočí. Obličej a krk ošetříme denním krémem s UV filtrem. Pak naneseme podkladovou bázi pod make-up. Následuje aplikace make-upu, který by měl být nejblíže k odstínu pleti. Pleť zafixujeme pudrem. Obočí dokreslíme tužkou nebo stíny na obočí.

Pak nanášíme oční stíny, vykreslíme linku a řasenkou zvýrazníme řasy. Rty můžeme dokreslit konturou, zvýraznit leskem nebo rtěnkou. Nakonec naneseme na lícní kosti tvářenku. Vybírejte růžovo hnědé nebo korálové odstíny.

Triky vizážistky:

„Do vnitřních koutků oka použijte světle zelenou barvu, pod obočí a do středu víček bílo-krémovou. Do vnějších koutků a na spodní víčko naneste jasně modrou. Pokud k tomu ještě přidáte kvalitní rtěnku, pěkně upravené obočí a černou řasenku, určitě okolí upoutáte," radí vizážistka Jarmila Zedníková.

Pro dokonalý make-up po celý den se vyplatí si do kabelky přibalit minerální kompaktní pudr. „Pleť krásně rozjasní, je velmi lehký. Pigmenty, které pudr obsahuje, srovnávají barevné nedokonalosti a podtrhují přirozenou barvu tváře," doporučuje vizážistka.