Diskutujte: Make up moc neřešíte, nebo je pro vás naopak zcela nemyslitelné ukázat se před lidmi nenalíčená?

Mohlo by vás také zajímat: Test: Znáte historii kosmetiky?

Make-up je pro ženu důležitou součástí života. Pomůže, když potřebujete zakrýt estetické nedostatky na pleti, hodí se tehdy, když často jednáte s lidmi a potřebujete, jak se obecně říká, „nějak vypadat“. Málokterá žena ale bohužel ví, jak správně s make-upem zacházet, aby vypadal přirozeně. Všimněte si také, že některé ženy nerozlišují mezi denním lehkým a večerním výrazným líčením.

Kafe.cz radí:

  • Denní líčení by mělo být hlavně lehké a přirozené. Make-up může pleť zatěžovat a pokud máte výrazné líčení s velkým množstvím líčidel a make-upu po celý den, pokožka nemůže pořádně dýchat, a vy si tak způsobujete problémy se zanesením pórů a pleť rychleji stárne.

HVĚZDNÁ INSPIRACE

Keira Knightley: Hlavně přirozenost

Slavná herečka se drží hesla, že nejdůležitější je přirozenost, a podle toho také v soukromém životě volí make-up. Ví totiž, že málo je někdy více, a spíše než na kvantitu zaměřuje se na kvalitu make-upu. A to hlavně, aby vydržel celý den pochůzek a stále vypadal dobře a přitom nezatěžoval její jemnou britskou pleť.

Kafe.cz zjistilo její triky:

  • Stejně jako Keira můžete namísto běžného make-upu používat tónovací hydratační krém s SPF faktorem, který vaši pleť zároveň ochrání před slunečními paprsky. Smyslný a přirozený pohled získáte tím, že použijete hnědé oční stíny. Ten také můžete zvýraznit černými linkami a prodlužující řasenkou. Keira také používá hnědou tužku na obočí, aby jej zvýraznila. Jakmile ví, že půjde z domu na delší dobu, hydratační krém zafixuje lehkým pudrem světlého odstínu.

Natalie Portman: Kouřové stíny

Natalie je rozhodně charismatická a krásná sama o sobě. Nepříliš často používá make-up, teď s malým synem stále méně, ale co rozhodně nezanedbává, je líčení očí. Podlehla kouřovému líčení a není jediná, spolu s ní i my v redakci Kafe.

Kafe.cz zjistilo jak na to:

Budete potřebovat hned několik odstínů z palety stínů, které máte. Rozhodně se vyplatí mít po ruce světlý stín a k tomu několik odstínů šedé a hnědé. Těmito barvami totiž vytvoříte to nejlepší kouřové líčení. Ale rozhodně se nemusíte omezovat jen na tyto barvy. Jsou-li vám příjemnější barvy jako fialová nebo modrá, i ty můžete použít. Na léčení používejte plochý štěteček.

  • Na začátku si připravte ten nejtmavší stín, obarvěte jím navlhčenou špičku štětce a vymalujte linku kolem obou víček.
  • Ihned se podívejte nahoru a mrkněte, ohraničíte si prostor, který vybarvíte středně tmavým odstínem.
  • Na zbytek horního víčka až pod obočí nanesete zářivý odstín, který máte (nejlépe třeba zlatý nebo stříbrný).
  • Světlý stín lehce rozetřete kolem vnějšího koutku. Můžete jím také zakrýt kruhy pod očima, stačí jen trochu nanést na spodní víčko.
  • Jednotlivé přechody očních stínů na horním víčku nakonec rozmázněte bříškem prstu přes sebe, aby líčení vypadalo přirozeně. Vatovou tyčinkou rozostřete také linku, kterou jste namalovala na dolním víčku.
  • Natalie nikdy nezapomíná na řasenku. Používá tu, která dodá jejím řasám objem.

Beyoncé: Péče je základ

Tajemství krásy podle slavné zpěvačky, která nedávno porodila první dcerku, spočívá hlavně v péči o pleť obličeje. Sama toto své tvrzení denně dodržuje. O pleť se stará nejen zvenku, ale také zevnitř. Takže pokožku denně odličuje, ale také jí přizpůsobuje jídelníček a pije hodně vody. Díky tomu má pleť neustále zářivou i bez make-upu.

Kafe.cz zjistilo, jaké má triky:

  • Beyoncé nikdy nezapomene na rozjasňující tvářenku…ta její pleť rozzáří i po dlouhém natáčení nebo vysilujícím koncertu.
  • Její oči zdobí hlavně řasenka a černé výrazné linky, z očních stínů volí spíše neutrální odstíny.
  • Rtěnku nepoužívá, zato vždy má v kabelce připravený růžovohnědý lesk na rty.

V příštím díle spolu odhalíme tajemství líčení českých celebrit!