Nezatahujte závěsy

První rada expertů zní – abyste se ráno probudila svěží a v dobré náladě, nezatahujte na noc závěsy. Sluneční paprsky pronikající do ložnice vás nejen pomalu probudí a příjemně navnadí, ale zároveň zpomalí produkci melatoninu, který způsobuje spánek a naopak zvýší v krvi adrenalin, který dodá energii.

Dejte si sprchu

Sprcha je skvělým prostředkem, jak organismus po ránu nastartovat. Dejte jen pozor, aby voda nebyla příliš horká, protože by vám pleť mohla zrudnout a vysušit se. Použijte také vhodný sprchový gel speciálně určený pro ranní probuzení.

Použijte peeling

Zdá se vám pokožka vašeho těla hrubá, drsná, zkrátka nevypadá dvakrát dobře? Pak ji ve sprše umyjte peelingovým gelem, který ji zbaví starých, odumřelých buněk. Zatímco se staráte o své tělo, nechte ve vlasech působit šampon. Nezapomeňte také na kondicionér.

Probuďte obličej

Pokud sprchu nestíháte, je důležité věnovat se alespoň obličeji. Důkladně jej opláchněte vodou a vyčistěte mlékem, nebo tonikem. Vyčistit pleť po ránu je velice důležité, i když jste důkladné odlíčení provedla již večer. V noci totiž pleť odplavuje staré odumřelé buňky, může produkovat i maz a bakterie.

Udělejte pár cviků

Asi poslední věc, na kterou máte po ránu chuť, je cvičení. Jenže lékaři tvrdí, že pár cviků po ránu pomůže povzbudit mozek a dopomoct k lepší koncentraci v práci. Do těla se mimo jiné vyplaví serotonin, který přispívá k celkovému pocitu pohody.

Probuďte oči

Máte po ránu kruhy pod očima? Pak nezapomeňte použít vhodný oční krém a produkt, který je určený speciálně na tento kosmetický problém – například některý z kvalitních gelů. Kruhy pak můžete skrýt pomocí vhodného make-upu. Máte-li oči nateklé, využijte některou z babských rad – na oči přiložte čajové nerezové lžičky, které jste měla chvíli v mrazničce, nebo studené čajové sáčky a uvidíte, že otok bude hned menší.

Mohlo by vás také zajímat: Kruhy pod očima: Vyzrajte na ně nebo 6 kroků, jak zvládnout ráno v pohodě