Není nic horšího než vysušená pleť. Je pak mnohem citlivější a více problematická. Dodejte tedy pleti více hydratace. A nestačí dodávat vodu jen zevnitř, pro větší efekt doporučujeme i vnější hydrataci. Zmírníte tím předčasné příznaky stárnutí, redukujete vrásky a pleť vypadá mladě a svěže.

  • Před létem se také vyplatí trochu zabojovat s celulitidou, vyživovat rty, chránit pokožku před stále sílícími slunečními paprsky a rozmazlovat se olejem. Hezky popořadě…

Zabojujte s celulitidou

Pomerančová kůže trápí celých 75 % žen. A rozhodně se to netýká jen těch, které mají nějaká ta kila navíc. Proti celulitidě můžete bojovat správným pitným režimem, masírováním, cvičením a také kosmetikou. Rozhodně stojí za to zbavit se jí.

Vyhlazující gel proti celulitidě

Good-bye celulitido, Nivea, 239,90 Kč

  • Viditelně redukuje vnější projevy celulitidy a vyhlazuje pokožku již po třech týdnech pravidelného používání. A to i bez extra masáže. Obsahuje přírodní výtažky z lotosu a L-karnitin. Krémovo-gelové složení dodává pokožce chladivý efekt, který aktivuje a podporuje krevní oběh.

Tip KAFE. cz: Oblíbená zumba a spol.

Dokonalé rty

I vaše rty potřebují hydrataci a hloubkovou výživu. V létě nás často trápí rty popraskané a vysušené. Rozhodně nesvádějí k polibku. Jak na to, aby byly zdravější, jemnější a plnější?

Máslo na rty

Beurre de Levres, Biotherm, 250 Kč

  • Krémově máslová textura pomády rty vyhladí, zklidní, hydratuje a zároveň jim dodá i objem. Za to může 5 přírodních rostlinných olejů (macadamia, meruňka, koriandr, jojoba a mučenka). Vyhlazující cukry z akácie jemně odstraňují odumřelé buňky ze suchých rtů.

Chraňte se před UV zářením

Hydratovat celé tělo nestačí. Je potřeba pokožku chránit před UV zářením. Díky tomu pleť vydrží hydratovaná po celý den. A docílíte toho pravidelným mazáním. Pro udržení mnohem větší vlhkosti namažte krém na lehce vlhkou pokožku ještě po sprchování. A pak už můžete vyrazit do víru velkoměsta.

Hydraphase UV Intense

Tělový krém, La Roche-Posay, 550 Kč

  • Posílená formule o fragmenty kyseliny hyaluronové má dvojí účinek – intenzivně hydratuje pleť dodáním vody a posiluje buněčnou soudržnost, která pomáhá udržet vodu v pleti déle. Filtrační systém pomáhá chránit pleť před poškozením vlivem UVA a UVB záření (SPF 20). Pleť je pak trvale pružná, jemná a chráněná.

Zastavte stárnutí

A to jak pleti, tak pokožky těla i vlasů. Jak na to? Mazejte se a na vlasy používejte balzámy, které je zjemňují a dodávají jim lesk. V letních měsících více trpí právě kvůli intenzivnímu slunečnímu záření. Důležité je tedy zaměřit se hlavně na konečky vlasů.

Suchý regenerační olej

Přírodní biokosmetika, Sanoflore, 370 Kč

  • Tento olej obsahuje panenský olej z brutnáku lékařského. Ten je bohatý na antioxidanty a vitamin E, který zabraňuje stárnutí kůže. Je určen jak pro pokožka těla a obličej, tak i na vlasy. Posiluje jejich konečky a je vhodný pro finální úpravu, která dodává vlasům lesk. Intenzivně vyživuje suchou pokožku a okamžitě ji rozjasňuje. Rychle se vstřebává.

A co používáte vy?