Kamarádky mohly jenom závidět. Za všechny tyto výhody ale v pozdějším věku tvrdě „zaplatíme“. Nejpozději od 25 let věku se velmi rychle projeví nejvýraznější problém suché pleti, kterým je viditelný nedostatek tuku a vlhkosti. Pleť se začne nepříjemně napínat až šupinatět, objeví se první podráždění, a co je nejhorší, i první vrásky. Příčinou tohoto stavu je nedostatečná funkce mazových žláz, což se právě v mládí mohlo jevit jako nezpochybnitelná výhoda.

Jak tedy o suchou a citlivou pleť správně pečovat?

Suchá a citlivá pleť je velmi jemná a jako taková si zaslouží naši mimořádnou péči a maximální pozornost. Dalo by se říct, že bychom ji měly přímo

rozmazlovat! Jak již bylo řečeno, chybí jí nejen tuk, ale i vlhkost. Téměř vždy jí vyhovuje umírněná a správně vedená kosmetická péče. Rozhodně nemá ráda přemíru kosmetických přípravků. Opět připomenutí základního pravidla – ze všeho nejdůležitější je pravidelné čištění a celodenní ochrana. Prvořadým úkolem je udržet rohovou ochrannou vrstvu dostatečně vláčnou a přimět ji za každou cenu stabilizovat její schopnost hospodaření s vodou. Jedině tak totiž uchráníme mnohem větší rezervy vody uložené hlouběji v pokožce a tkáních. Je nutné zvolit vhodné přípravky. Nemělo by se stávat, že po aplikaci přípravku se za dvě tři hodiny dostaví nepříjemný pocit suchosti a my musíme znovu aplikovat kosmetický přípravek.

Ideální krém pro denní ošetření suché a citlivé pleti by měl mít hlavně lehkou konzistenci, být bohatý na obsah aktivních látek a olejů dodávajících vlhkost, navíc má obsahovat UV filtr, který chrání kůži před účinky slunečního záření, které způsobuje stárnutí pleti.

Obzvlášť dobře dělají suché a citlivé pleti přírodní oleje. Jsou důležitým přirozeným zdrojem vitaminu A,F a E, známého jako vitamin krásy.

A ještě jeden přípravek si právem zaslouží naši pozornost. Jmenuje se Výživný krém Exclusive. V roce jeho vzniku – již před dvaceti lety - to byl první ochranný přípravek tohoto typu na našem trhu. Ryoru se v té době podařilo téměř nemožné - získat nejnovější typ vynikajícího emulgátoru, aby vznikla tak úžasná a kvalitní emulze s tukovou složkou na povrchu. Jde o tukově vyvážený vysoce hydratační přípravek, ve kterém je neuvěřitelných až 70 procent vody. Na pokožce proto nevytváří hutnou a lesklou hmotu, přitom perfektně drží vodu a díky parfemační složce černého rybízu a grepu působí neobyčejně svěže. Na pleti vytvoří velmi jemnou slaboulinkou ochrannou vrstvičku – velmi důležitou, aby zachytila všechny nečistoty z ovzduší a zabránila tak jejich dalšímu průniku do pokožky. Zákaznice si jej nemohou vynachválit právě pro jeho úžasnou lehkost a dobré vstřebávání. Stále patří mezi TOP přípravky a zaslouží si titul evergreen. U příležitosti 20. výročí založení firmy Ryor byl do přípravku ještě vkomponován černorybízový olej, který je zdrojem omega 3 a omega 6 mastných kyselin, které významně omlazují pleť.

Nevíte jak pečovat o svou pleť? Napište nám do bezplatné on-line kosmetické poradny na www.mujryor.cz