Tip 1: Hydratujte

V zimním období si pokožka žádá co nejvíce hydratace. Proto je důležité používat kvalitní hydratační krémy a výživná mléka. Odborníci doporučují natírat pokožku celého těla, a to do několika minut po koupeli či sprše, kdy se mléko nejlépe vstřebá. Předtím, než jdete ven, používejte raději produkty založené nikoli na vodní, ale na olejové bázi. Olej totiž vytvoří bariéru, která v pleti udrží více lehkosti. Ideální jsou oleje mandlový, avokádový, či pupalkový.

Kafe.cz zjistilo

Co se nedoporučuje

  • Vynechávat krémy s ochranným faktorem. Ačkoli zrovna nepraží, mraky UV záření nezabrání.
  • Zapomenout na rty. Rty jsou velice citlivé a náchylné k vysoušení, a proto byste jim měla věnovat speciální péči. Zvolte výživný hydratační balzám, například s cold cream.

Tip 2: Zapomeňte na horké koupele

V chladných dnech není nic příjemnějšího než pořádně horká koupel či sprcha. Odborníci však varují – na horkou vodu byste měla zapomenout, ještě více totiž již tak trpící pokožku vysušuje. Ideální je v zimě vlažná koupel či sprcha. Abyste své kůži pomohla, můžete do vany přidat ovesné vločky nebo jedlou sodu.

Kafe.cz zjistilo

Co se nedoporučuje

  • Používat mýdla či agresivní sprchové peelingové gely. V zimním období volte raději produkty obsahující glycerin, které pokožce dodávají vlhkost.
  • Zapomínat na hydrataci. Vynechat tělové mléko po koupeli se v zimě nevyplácí. Důkladně jím namažte celé tělo.

Tip 3: Hydratujte i zevnitř

Samotné krémy nestačí. Důležité je hydratovat i zevnitř, tedy dostatečně pít. V zimě se na pitný režim často zapomíná, a tím bohužel trpí i pleť. Pokud máte v bytě suchý vzduch, vyplatí se také pořídit zvlhčovač vzduchu.

Kafe.cz zjistilo

Co se nedoporučuje

  • Přespříliš topit. Čím je vyšší teplota v místnosti, tím bývá sušší i vzduch. Topte proto přiměřeně, nevysušíte tak pleť a ještě ušetříte.
  • Zapomínat na Omega-3 mastné kyseliny. Pokožce pomůžete také správnou životosprávou. V zimě více než kdy jindy pleti prospějete konzumací ryb a ořechů, které obsahují Omega-3 mastné kyseliny.