Pokud si chcete vlasy zvlnit tou nejrychlejší cestou, je tu pro tyto případy kulma. Teplo ale vlasy může poničit a proto se nedoporučuje kulmovat si vlasy příliš často. Pokud ale spěcháte a nemáte možnost nechat si vlasy dosychat s natáčkami, je kulma, či žehlička v podstatě jediná možnost. Ovšem pozor, navlnění vlasů za pomoci žehličky na vlasy, je vyšší dívčí a málokdo to ovládá.

Daleko lepší, šetrnější a ostatně i déletrvající varianta jsou natáčky. Můžete využít klasické natáčky ať už ze dřeva, kovu, plastu, nebo pěnové natáčky s drátkem uvnitř. Fantazii se meze nekladou, vlasy si namotat i třeba na houbičky na nádobí a zafixovat gumičkou. Další možností je nastříhat na proužky staré děravé punčochy či punčocháče, namotat na ně vlasy a zavázat. Právě tento typ vln je ten nejpřirozenější, ačkoli získat cvik v tom, jak vlasy na punčochy namotat, může být pro někoho obtížné.

Nejlepší je vlasy namotat na natáčky (či cokoli jiného) ještě trochu vlhké a nechat je doschnout zamotané, případně se zafixovanými vlnkami spát. Před natáčením se rozhodně doporučuje vlasy umýt, vetřít do ještě mokrých vlasů pěnové tužidlo a poté vyfénovat do polosucha. Je to ten nejlepší způsob, jak docílit přirozených vln, které vám jen tak neklesnou. Vlasy poté rozpusťte těsně před očekávanou akcí, rozčešte, natupírujte a zafixujte lakem na vlasy. Z vlnitých vlasů se poté dá udělat spousta účesů, přirozené padající vlny jsou ale stále nejefektnější.