Pondělí

Pryč se suchými vlasy!

Jakmile zjistíte, že jsou vaše vlasy vysušené, dodejte jim vlhkost, a to pomocí masáže. Vašim vlasům můžete pomoci i samy doma. Dvakrát do týdne vmasírujte do vlasů a pokožky hlavy olivový olej.

Tip KAFE.cz:

Lepších výsledků docílíte, pokud olej nejdříve trochu nahřejete (nesmí být vařicí nebo velmi horký, abyste si neublížila). Poté ho nechte vsáknout do vlasů. Nenechávejte olej na vlasech příliš dlouho. Namísto olivového oleje můžete také použít aloe vera.

Úterý

Naučte se česat se!

Nekartáčujte si vlasy, pokud jsou ještě mokré, protože byste je mohla poškodit. Základním pravidlem je, že češeme vlasy odshora až dolů, a to pomalu. Můžete také předklonit hlavu a česat vlasy od krku směrem dopředu. Při rozčesávání vlasů použijte hřeben se širokými zuby.

Tip KAFE.cz:

Vlasy kartáčujte minimálně dvakrát denně. Díky tomu totiž:

  • dodáte vlasům potřebný lesk
  • odstraníte nečistoty
  • stimulujte mikrocirkulaci

KAFE.cz zjistilo

Revoluční kartáč na vlasy Braun Satin Hair s technologií IONTEC představuje jedinečnou pomůcku pro zdravé, krásné a lesklé vlasy. Po stisknutí tlačítka začne unikátní tryska kartáče uvolňovat bohatý proud iontů, který vlasy okamžitě vyhladí, zvyšuje jejich lesk a minimalizuje kudrnacení i statický náboj.

Středa

Nový kartáč

Hodně záleží také na tom, čím své vlasy rozčesáváte. Už neplatí, že stačí jakýkoli hřeben. Rozdíly musíte vnímat, když máte vlasy krátké, dlouhé, husté či jich máte méně.

  • Na dlouhé vlasy použijte široký kartáč.
  • Na krátké vlasy můžete použít stejný kartáč, jen menší s kratšími štětinami.
  • Na kudrnaté vlasy se nejlépe hodí vlastní prsty nebo dřevěný kartáč s řídkými zuby.

Čtvrtek

„Namaskujte“ si vlasy!

Vysušeným vlasům také prospěje výživná nebo hydratační maska. Tu potom opláchněte vlažnou vodou, protože tak vlasy uzavřou živiny přímo v sobě.

Tip KAFE.cz:

Jahodová maska na suché vlasy
Smíchejte dohromady 1 hrneček rozdrcených jahod, 1 hrneček rozdrceného rozmarýnu a 1 polévkovou lžíci octa. Aplikujte na vlasy a nechte působit 20 minut a poté smyjte obvyklým způsobem. Lepšího výsledku se dopracujete tak, že si hlavu zabalíte do fólie a ručníku.

Pátek

Dejte šanci novému střihu!

Naučte se, že je dobré chodit ke kadeřnici každých cca 4 – 6 týdnů. Alespoň do té doby, dokud nebudou vlasy vypadat zdravěji a silněji. Střižení roztřepených konečků vás zbaví poškozených vlasů a podpoří jejich rychlejší růst.

Tip KAFE.cz:

Gwyneth Paltrow upřednostňuje jednoduchý střih s pěšinkou uprostřed a doporučuje jej všem svým známým. K dokonalému výsledku se dostane díky přípravkům, které jednoduše a bez žehličky narovnávají vlasy, a velkému kulatému kartáči, který používá při fénování.

Sobota

Kupte nový šampon!

V zimě vlasy potřebují speciální péči. Proto kupte takový, který je výživný a je určený přímo na suché vlasy. I když budete mít sebelepší šampon, neumývejte vlasy každý den.

Tip KAFE.cz

Novinkový šampon Head & Shoulders proti vypadávání vlasů způsobenému lámavostí zajišťuje při pravidelném používání až o 95 % méně vypadaných vlasů v důsledku jejich lámavosti a téměř 100 % vlasů a pokožky hlavy bez viditelných lupů.

Neděle

Barvit, nebo nebarvit?

Pokud si barvíte vlasy, tak to určitě přenechejte odborníkům. A jestli nemůžete jinak a věříte samy sobě, tak určitě přestaňte používat permanentní barvy, které vlasy vysušují a ničí. Vyhýbejte se barvám s oxidační složkou. Namísto toho si dopřejte přeliv nebo přírodní barvu, a to jen jednou za 3 měsíce.

Tip KAFE.cz

Značka ESSENSITY od Schwarzkopf Professional nabízí řady barvicích, pečujících a stylingových produktů, které zajistí fantasticky přirozené výsledky. Nyní nově přináší také revoluční zesvětlující systém bez amoniaku, který nabízí až 5 stupňů zesvětlení. Receptura obsahuje více než 90% podíl přírodních složek. Jde o pečující látky, jako jsou organické esence z oleje ze semínek hroznového vína, přírodní ektoin a prvotřídní včelí vosk.