Stačí pár vychytávek přímo od nás a světoznámých celebrit a vaše pleť znovu získá hydrataci a elasticitu. Po vráskách a suché kůži pak nebude ani památky.

Zaměřte se na antioxidanty

A to hlavně na vitamin A a C. Podle dermatologů jsou to ty nejlepší vitaminy. Jak to? Zpevňují a rozjasňují totiž pokožku.

Tip KAFE.cz:

Např. zelený čaj nebo granátové jablko jsou dalšími spojenci v boji proti stárnutí. Maska ze zeleného čaje zklidňuje, hydratuje a regeneruje pleť.

Výrobky:
Tělový krém s granátovým jablkem, 500 ml, Lara Belluci, 98 Kč
Denní krém s granátovým jablkem, 50 ml, Eubiona, 219 Kč

Esenciální oleje

Nikdy není příliš brzy na to začít s prevencí proti jemným linkám i vráskám. A od toho tu jsou esenciální oleje a jejich síla, která dokáže jako zázrakem vyhladit obličej. Měsíček lékařský a extrakt levandule – podporují tvorbu kolagenu a pomáhají s regenerací tkání.

Tip KAFE.cz: Olej po těle rozetřete hned po večerní koupeli. Nejen, že vylepšíte svoji pokožku, ale zároveň se vám bude krásně spát.

Výrobky:
Bylinný koupelový olej s čistými přírodními silicemi a měsíčkem lékařským, 250 ml, BOEMI, 85 Kč

Najděte vnitřní klid

Herečka a přítelkyně Justina Timberlaka, Jessica Biel, doporučuje jógu. Podle ní je to skvělý pomocník při péči o pleť. A má pravdu! Cvičení a jóga totiž podporují krevní oběh a tak omlazují buňky. Odměnou vám bude zářící kůže a zmírní se problémy s pletí jako je např. akné.

Výrobky:
Uklidňující tělové mléko, 50 g, Botanicus, 133 Kč

Rozjasnit!

Mdlá a matná pleť může každou ženu deprimovat. Chcete-li navrátit své pleti jas a mládí, stačí si ji „oloupat“. Díky peelingu se čerstvé kožní buňky dostanou na povrch a tím omladíte pleť minimálně o 5 let. Odborníci doporučují používat jemný peeling až 4x týdně.

KAFE.cz radí:

Kupujte pouze takové peelingy, které obsahují mikrokuličky namísto velkých drsných zrn, kdy hrozí podráždění.

Tip Gisele Bündchen:

Slavná modelka pravidelně podstupuje vakuovou mikrodermabrazi. Slyšíte o tom poprvé? Mikrodermabraze je bezbolestný kosmetický zákrok, který funguje na bázi mechanického peelingu. Takový zákrok omlazuje pleť obličeje i pokožku po celém těle, redukuje obličejové vrásky, odstraňuje strie a jizvičky a umí toho ještě mnohem více.

Výrobky:
Jemný peeling pro každodenní použití, 100 ml, Clinique, 999 Kč
Tělový peeling Lipidose Nutritive Exfoliant, 200 ml, VICHY, 335 Kč

Spánkem ke kráse

Nejen naše redakce, ale i Rihanna radí, že odpočinek je nezbytný proto, aby pleť vypadala dobře. V noci se totiž kožní buňky regenerují a jsou také mnohem vnímavější k omlazujícím krémům.

Výrobky:
Noční omlazující krém Anew Ultimate, 50 ml, Avon, 299 Kč

Jezte zeleně

Zdravé jídlo prospívá nejen našemu organismu a váze, ale také pleti. Vědoma si je toho i Jennifer Aniston. „Zelená“ zelenina (hlavně ta listová) má obzvlášť blahodárné účinky na naši pokožku. Je plná vitaminů A, C a dalších složek, které posilují pružnost pokožky a zvětšují její jas.

KAFE.cz radí:

Ve věku mezi 30 až 50 může být zelená zelenina zvláště užitečná. Během těchto let dochází u žen k významným změnám, co se hydratace a suchosti pleti týče. Později nastupuje také menopauza, mění se hormony a hladina estrogenu klesá. Jejich hladinu ale můžete zvýšit pomocí brokolice nebo sladkých brambor.

(Ne)nudný stereotyp

O svoji pleť musíme pečovat každý den, a proto je dobré naučit se pár základních pravidel. Není dobré chodit do postele neodlíčená, a to ani tehdy, když přijdete domů až pozdě v noci. Také si minimálně 1x týdně čistěte své štětce na make-up, protože i v nich se může skrývat hrozba v podobě bakterií. A pokud jste někde na párty a dopřáváte si alkoholu, vždy pijte také vodu, aby pleť byla dostatečně „napitá“ a tím i pružná.

Výrobky:
Odličovač make-upu, 50 ml, Avon, 159 Kč
Profesionální pudrovací štětec, Beauty Strokes, 424 Kč

Stín nadevše

Nejen za slunce, ale i za deštivého počasí je nutné dávat pozor na sluneční záření. Hvězda seriálu a filmu Sex ve městě Sarah Jessica Parker vyhledává hlavně stín a doporučuje stylové doplňky jako je klobouk či brýle, které chrání pleť. Dermatologové doporučují za každého počasí namazat pokožku opalovacím krémem nebo hydratačním mlékem s ochranou alespoň SPF 30.

Uhaste žízeň

Bez ohledu na věk nebo typ pleti – pokožka musí pít! Jen díky vodě bude vypadat mladě. Suchost totiž může ucpat póry a tak se aktivují mazové žlázy a dochází k nadměrnému maštění pleti.

KAFE.cz radí:

Zkuste růžovou vodu. Na obličej si ji můžete stříknout kdykoli přes den. Je osvěžující, antibakteriální a nedráždí.

Výrobky:
Růžová voda PURITY VISION, 100 ml, Naturel Care, 187 Kč
Pleťová voda s omlazující kyselinou hyaluronovou, 100 ml, AQUA BIORA, 139 Kč

Masírujte!

Při čištění pleti a aplikaci krému nebuďte ukvapené. Nejde o rychlost, ale o výsledek. Namísto toho si raději dopřejte masáž. Čistící vodou nebo jemným peelingem promasírujte obličej každý večer, poté naneste na konečky prstů hydratační krém a krouživými pohyby vmasírujte do pokožky. Taková masáž stimuluje lymfatický systém a pleť po ní vypadá zdravěji.

Tip KAFE.cz:

Nezapomínejte ani na oční partie. Naneste krém okolo očí a jemně stiskněte tlakové body (začátek a konec obočí, koutky očí a spánky). Snížíte tím otoky a tmavé kruhy pod očima.

Výrobky:
LiftActiv CxP oční krém proti vráskám, 15 ml, L´ORÉAL, 510 Kč