V případě obočí jde o jeden z nejpronikavějších způsobů, jak dát vyniknout svému obličeji. A také o jeden z nejdůležitějších. Neupravené obočí totiž dokáže zastínit krásné kontury obličeje, nemluvě o tom, že trvá týdny, než odroste. Proto jsme se obrátili na odborníky, aby nám poradili.

Připravte si, co potřebujete
Připravte si vše potřebné: tužku na obočí na zaplnění řídkých míst, štěteček na obočí, na konci zahnutou kovovou pinzetu a nůžtičky na obočí.

Zmapujte vlastní obočí
Abyste zjistila přirozený tvar a hustotu svého obočí, nechte ho růst jeden měsíc. Potom si přiložte štěteček podél okraje nosu tak, aby jeho konec spočinul na vašem čele. Tam, kde končí, by mělo začínat vaše obočí. Pak vyrovnejte štěteček na úroveň vnějšího okraje duhovky vašeho oka. Tam, kde se setká s vaším obočím, je jeho klenba. Nakonec si štěteček přidržte úhlopříčně od nosní dírky k vnějšímu koutku oka a pak nahoru k obočí. V bodě, kde se štěteček setká s obočím, by obočí mělo končit.

Přistřihněte obočí
Nejprve štětečkem vyčešte obočí nahoru směrem k čelu. Pak nůžtičkami odstřihněte chloupky, které přečnívají. Potom štětečkem sčesejte obočí do původní polohy.

Pinzeta nakonec
Stoupněte si asi 30 centimetrů od zrcadla a vytrhejte jednu řadu chloupků ze spodní části obočí, přičemž postupujte od nosu přes klenbu a ke spánku. Vždy trhejte ve směru růstu chloupků, abyste zabránila jejich zarůstání. Potom vytrhejte vychýlené chloupky podél víček. Chloupky nad obočím netrhejte – mohla byste narušit jeho přirozený tvar. Nakonec tužkou domalujte obočí ve směru růstu chloupků.

KAFE.cz zjistilo:

Nedaří se vám krásně vytvarovat obočí? Nezoufejte. Američtí vědci totiž přišli na to, že pečlivě upravené obočí v kombinaci s drahým oblečením může prozradit vadu osobnosti – narcismus. Tito jedinci jsou zahledění do sebe, ješitní, až přehnaně upravení a mají sklony k exhibicionismu. U žen hraje roli nejen upravené obočí, ale i líčení, výstřih a samozřejmě drahé značkové oblečení.